Održana radionica „Svjetlost“ u okviru projekta „RaSTEMo u znanosti“
Održana radionica „Svjetlost“ u okviru projekta „RaSTEMo u znanosti“
Polaznice radionica su odgajateljice iz gradskih vrtića i vrtića drugih osnivača.

U Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje u subotu 30. travnja 2022. održana je peta u nizu radionica u projektu “RaSTEMo u znanosti”.  Projekt predstavlja suradnju Centra izvrsnosti za fiziku Grada Zadra i Prirodoslovno-grafičke škole Zadar. Polaznice radionica su odgajateljice iz gradskih vrtića i vrtića drugih osnivača koje svojim entuzijazmom i pozitivnom energijom pridonose provedbi projekta.

Radionicu su vodile profesorica biologije Jelena Barbarić Gaćina iz Prirodoslovno – grafičke škole Zadar te Ana Lipošćak i Vedrana Kasalo iz Centra izvrsnosti za fiziku Grada Zadra koje su ujedno profesorice fizike u osnovnim školama Grada Zadra.

Tema pete radionice bila je „Svjetlost“ te su u kreativnoj i poticajnoj atmosferi prikazani i izvedeni pokusi prilagođeni djeci različitih odgojnih skupina. Koje je boje svjetlost? Kako izraditi kaleidoskop ili sunčani sat? Kako nastaje duga? Kako se zaštititi od Sunca? samo su neki od zanimljivih pokusa koji su obrađeni na ovoj radionici osmišljenoj kao kombinacija demonstracijskog i individualnog rada.

Nakon zadnje, šeste radionice organizirat će se Znanstveni dan za naše najmlađe sugrađane koji će toga dana pokazati što su sve naučili i koje tajne fizike, biologije, kemije i geografije su otkrili izvodeći eksperimente.

 

 

Vezane fotografije

Održana radionica „Svjetlost“ u okviru projekta „RaSTEMo u znanosti“ Održana radionica „Svjetlost“ u okviru projekta „RaSTEMo u znanosti“ Održana radionica „Svjetlost“ u okviru projekta „RaSTEMo u znanosti“ Održana radionica „Svjetlost“ u okviru projekta „RaSTEMo u znanosti“