Skori završetak projekta „RaSTEMo u znanosti“
Skori završetak projekta „RaSTEMo u znanosti“
Posljednja, šesta radionica projekta „RaSTEMo u znanosti“ na temu valova.

Posljednja, šesta radionica projekta „RaSTEMo u znanosti“ održana je 21. svibnja 2022. godine u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje. Radionicu su održale Josipa Stipanov, prof. fizike, Ana Šimurina, prof. geografije i talijanskog jezika i Jelena Barbarić – Gaćina, prof. biologije.

Na početku je prof. Stipanov, kao voditeljica projekta, dala kratki osvrt na prethodnih pet održanih radionica, na kojima su sudjelovale 42 odgajateljice iz deset dječjih vrtića. Na radionicama su do sada odrađena 72 pokusa koje je izvodilo preko 200 djece.

Na posljednjoj ovogodišnjoj radionici pod nazivom „Valovi“ prisustvovalo je 13 odgojiteljica iz 8 vrtića. Nakon uvoda o vrstama valova, njihovoj brzini i načinima širenja, odgojiteljicama je, kroz 90 minuta, predstavljeno 14 pokusa na temu valova. Neki od pokusa su bili: val s bombonima, val u posudi, valna turbina, simulacija potresa, izrada žičanog telefona, glasanje bumbara i patke i mnogi drugi.

Posljednja aktivnost projekta biti će izvođenje pokusa, koje će izvoditi djeca i pritom pokazati jedni drugima stečena znanja i vještine. Druženje sudionika projekta, odgojiteljica i djece zakazano je za 29. lipnja 2022. godine u jutranjim satima.

Vezane fotografije

Skori završetak projekta „RaSTEMo u znanosti“ Skori završetak projekta „RaSTEMo u znanosti“ Skori završetak projekta „RaSTEMo u znanosti“ Skori završetak projekta „RaSTEMo u znanosti“