„Znanstvenim danom za najmlađe“ završen projekt „RaSTEMo u znanosti“
„Znanstvenim danom za najmlađe“ završen projekt „RaSTEMo u znanosti“
„Znanstvenim danom za najmlađe“ završena je priča o STEM-u u zadarskim vrtićima za pedagošku 2021/2022 godinu.

29.lipnja 2022. u dvorištu Prirodoslovno-grafičke škole Zadar je došlo 70-tak djece iz nekoliko zadarskih vrtića: DV Žuto pače, DV Sunce -područnih objekata Ciciban i Jazine te DV Radost - područnih objekata Vruljica i Grigor Vitez.

          U dvorištu su ih dočekale nastavnice: Ana Šimurina, Mihovila Rončević, Korana Marušić, Ana Lipošćak, Vedrana Kasalo i Josipa Stipanov koje su pripremile 15 pokusa iz fizike, kemije, biologije i geografije koje su djeca već radila u svojim skupinama, a na Znanstvenom danu su dobili priliku pokazati i svima prisutnima što su usvojili.

          Kroz šest radionica koje su nastavnice održale tijekom protekle pedagoške godine sudjelovalo je 40-ak odgajateljica iz gradskih vrtića i vrtića drugih osnivača, a 200-tinjak djece u dobi od 1.5 do 7 godina je odradilo svih 86 pokusa koje su nastavnice pripremile. Tijekom 2022 godine u dječjim vrtićima se pričalo o valovima, energiji, svjetlosti, tvarima, vodi i zraku.

Odgajateljice su pokazale entuzijazam, upornost i stručnost u prenošenju znanja djeci na razumljiv i zanimljiv način, a djeca su razvijala kritičko razmišljanje, promatrala prirodu i pojave iz prirode te su razvijala pozitivan stav prema znanosti. Iz projekta „Rastemo u znanosti“ svi sudionici su izašli bogatiji za nova iskustva i znanja te se svi raduju nastavku ove STEM priče u novoj pedagoškoj/školskoj godini.

 

 

 

Vezane fotografije

„Znanstvenim danom za najmlađe“ završen projekt „RaSTEMo u znanosti“ „Znanstvenim danom za najmlađe“ završen projekt „RaSTEMo u znanosti“ „Znanstvenim danom za najmlađe“ završen projekt „RaSTEMo u znanosti“ „Znanstvenim danom za najmlađe“ završen projekt „RaSTEMo u znanosti“ „Znanstvenim danom za najmlađe“ završen projekt „RaSTEMo u znanosti“