Održana 4. radionica u sklopu projekta „RaSTEMo u znanosti“
Održana 4. radionica u sklopu projekta „RaSTEMo u znanosti“
U subotu 19. ožujka 2022., u sklopu projekta „RaSTEMo u znanosti“, održana je četvrta u nizu radionica, na temu Energija.

Radionica je održana u OŠ Šimuna Kožičića Benje koja je škola domaćin svih radionica projekta „RaSTEMo u znanosti“, a koji predstavlja suradnju Centra izvrsnosti za fiziku Grada Zadra i Prirodoslovno-grafičke škole Zadar te je zamišljen kao niz od šest radionica različitih tema u periodu od šest mjeseci koje se provode u suradnji s dječjim vrtićima (kojima je osnivač Grad Zadar i drugih osnivača) i polaznice radionica su odgajateljice iz zadarskih vrtića.

Nastavnice Prirodoslovno - grafičke škole Zadar : Mihovila Rončević, prof. bilogije i kemije, Ana Šimurina, prof. geografije i talijanskog jezika i Josipa Stipanov, prof.fizike (voditeljica projekta) su odgajateljicama kroz dvosatnu edukaciju dale odgovore na pitanja:

Što je energija?

Koje vrste energije su iskorištene u obnovljivim izvorima energije?

Na koje se sve načine može dobiti mehanička energija?

Kako nastaje sol?

Kako se pravilno hraniti ?

Evaluacija održane radionice je pokazala kako je radionica bila interaktivna, zabavna i zanimljiva, te zadovoljstvo odgajateljica koje jedva čekaju provesti pokuse u svojim skupinama.

Vrijedne i aktivne su bile odgajateljice iz DV Sunce, DV Maslačak, DV Radost i DV Žuto pače.

 

 

 

   

     

  

 

 

Vezane fotografije

Održana 4. radionica u sklopu projekta „RaSTEMo u znanosti“ Održana 4. radionica u sklopu projekta „RaSTEMo u znanosti“ Održana 4. radionica u sklopu projekta „RaSTEMo u znanosti“ Održana 4. radionica u sklopu projekta „RaSTEMo u znanosti“ Održana 4. radionica u sklopu projekta „RaSTEMo u znanosti“ Održana 4. radionica u sklopu projekta „RaSTEMo u znanosti“ Održana 4. radionica u sklopu projekta „RaSTEMo u znanosti“