Obnovljenim okolišem Centra za mlade završen i drugi ITU brownfield projekt
Obnovljenim okolišem Centra za mlade završen i drugi ITU brownfield projekt
Završen projekt "Centar za mlade - faza II"

Završetkom provedbe projekta "Centar za mlade (faza II.) – Parterno uređenje okoliša Centra za mlade u sklopu bivše vojarne u ulici Stjepana Radića u Zadru", obnovljen je parterni prostor okoliša uz bivši vojni kompleks u ulici Stjepana Radića u Zadru kako bi se donedavno neiskorišteni prostor ponovno stavio u funkciju i služio zajednici. 

S obzirom na to da se radi o okolišu koji je nedjeljiv od objekta Centra za mlade, implementacija projekta uređenja okoliša, na 4.040 m2 obuhvata, kao sljedeća faza strateškog projekta rekonstrukcije Centra za mlade, uključivala je:

  1. Izvođenje radova parternog uređenja okoliša Centra za mlade
  2. Provedbu stručnog nadzora nad izvođenjem radova parternog uređenja

Ideja oblikovanja okoliša Centra za mlade bila je ostvariti ekstenziju interijera same građevine u okolni vanjski prostor. Elementi oblikovanja su lagani, montažni i prije svega multifunkcionalni, a uređeni prostor ima par različitih karaktera, svojevrsnih 'vanjskih prostorija' različitih ugođaja i stupnjeva privatnosti.

Svoj pečat uređenju okoliša dali su i učenici Tehničke škole kroz Gradionicu u organizaciji Društva arhitekata Zadra. Tako su učenici imali prilike dizajnirati klupe, ne samo u pogledu oblikovanja materijala, već i kreirati mjesto gdje će mladi ljudi dolaziti, provoditi svoje slobodno vrijeme, razgovarati i inspirirati se. Klupe su provokativne, duhovite i neposredne, a učenici su u dizajnerskom procesu i izrađivali radne makete i konačnu maketu cijelog obuhvata.

Novo projektno rješenje uređenja okoliša ponudilo je cjelovitu funkciju urbanističkoga sklopa uz Centar za mlade i Gradsku knjižnicu, a sve s ciljem trajne i smislene regeneracije prostora bivše vojarne te integracije iste u urbanu matricu grada.