Potpisan ugovor za projekt Centar za mlade
Potpisan ugovor za projekt Centar za mlade
Rekonstrukcija Centra za mlade i izrada novog urbanističkog rješenja prostora bivše vojarne u ulici Stjepana Radić u Zadru.

U ponedjeljak 16. srpnja 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je zajedno s korisnicima, 16 ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava za projekte ukupne vrijednosti 230 milijuna kuna od čega je 187 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova (81%).

Potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih EU sredstava za projekt Centar za mlade - Rekonstrukcija Centra za mlade i izrada novog urbanističkog rješenja prostora bivše vojarne u ulici Stjepana Radić u Zadru, ukupne vrijednosti 39.870.743,71 kn, od čega se EU sredstva 33.150.000,00 kn. Radi se o 83,3 % prihvatljivih troškova financiranja projektnog prijedloga, dok će preostalih 16,6 % prihvatljivih troškova, odnosno  6,6 milijuna kuna, osigurati Grad Zadar.

Ministrica Gabrijela Žalac istaknula je da je projekt izgradnje Centra za mlade prvi strateški projekt Grada Zadra financiran novcima iz Programa integriranog teritorijalnog ulaganja ( ITU programa ) i jedan od prvih u Hrvatskoj općenito.

Potpisivanju ugovora za projekt Centar za mlade - Rekonstrukcija Centra za mlade i izrada novog urbanističkog rješenja prostora bivše vojarne u ulici Stjepana Radić u Zadru prisustvovali su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje  Tomislav Petric i pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Zadra Neven Klarin.

Projekt Centar za mlade - Rekonstrukcija Centra za mlade i izrada novog urbanističkog rješenja prostora bivše vojarne u ulici Stjepana Radić u Zadru trajat će 26  mjeseci. U prizemlju Centra bit će prostori za udruge, mlade i izvedbene djelatnosti i velika multimedijalna dvorana dok su na katu predviđeni uredski prostori za udruge.

Vezane fotografije

Potpisan ugovor za projekt Centar za mlade Potpisan ugovor za projekt Centar za mlade