Zadar najbolja destinacija jadranske Hrvatske
Najbolja destinacija jadranske Hrvatske 2017. godine u izboru Večernjakove Turističke patrole je Zadar.

U Kneževoj palači su dodijeljene godišnje nagrade Turističke patrole za 2017. godinu u organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.
Andrea Borošić, direktorica za Hrvatsku u Styria Internationalu, uručila je gradu Zadru nagradu za najbolju turističku destinaciju jadranske Hrvatske gradonačelniku Branku Dukiću.
Osobno sam pratio naše prijatelje iz drugih turističkih destinacija. Gledao sam primjere u kojima zaostajemo u ponudi, gledao sam gdje smo komptetitivni. Ova vijest me zatekla na sastanku u kojemu su mi objašnjene sve obveze koje donosi UNESCO i obradovala me. Želim zahvaliti svima onima koji su prepoznali kvalitetu zadarskoga turističkog proizvoda, građanima koji se odriču svojega komoda za uspjeh Zadra. Uspješno smo zadržali turistički egzibicionizam i egzistencijalizam, ali samokritični smo. Uvijek težimo biti bolji. Posjetitelji će nam reći da im je Zadar kao drugi dom i ubrzo, nakon kratkog vremena provedenog ovdje i nakon razgovorima s lokalnim ljudima oni počnu živjeti poput nas. S ponosom u ime zadarskih turističkih djelatnika i sugrađana primam ovu nagradu i obvezu da Zadar ostane svoj, izvoran i poseban. - rekao je gradonačelnik.
Svečana dodjela nagrada Turističke patrole za 2017. godinu započela je dodjelom Večernjakovih zvjezdica za najbolje restorane. Nagrađena su dva jadranska i dva kontinentalna restorana kao primjer kvalitete drugima i dokaz sposobnosti naših ugostitelja. U jadranskoj Hrvatskoj nagrađeni su restoran Konoba Dalmacija iz Trogira i restoran Kalalarga iz Makarske, a u kontinentalnoj Hrvatskoj restorani  hotela Korana iz Karlovca i hotela Waldinger iz Osijeka.  Večernjakova Turistička patrola odlučila je kako je najbolja destinacija kontinentalne Hrvatske za 2017. godinu Grad Varaždin.
Ministar Cappelli podsjetio je na važnost raznolikosti ponude i razvoj novih usluga te koliko je bitno da oni počivaju na kvaliteti i budu rezultat želja i potreba posjetitelja, ali i domaćeg stanovništva. Posebno me veseli dodjela prestižnih nagrada Večernjakove patrole i Večernjakovih zvjezdica koje promiču turističke destinacije na Jadranu i kontinentu te ističu i važnost ugostiteljske ponude. Drago mi je što su ove godine u izbor uključene i destinacije kontinentalne Hrvatske. Čestitam još jednom svima nagrađenima, zahvaljujem im na ustrajnom i predanom radu te njihovom doprinosu u ovoj uspješnoj hrvatskoj turističkoj priči. Odličan su primjer i poticaj svima nama te dokaz da se jedino ustrajnim i predanim radom može stići do cilja-  istaknuo je ministar Cappelli pri dodjeli nagrada. Nakon dodjele nagrada uslijedio je stručni skup “Hrvatski turistički kongres” u organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Vezane fotografije