Zadar - najbolja europska destinacija u 2016.
Zadar - najbolja europska destinacija u 2016.
Zadar je u konkurenciji 20 europskih gradova izabran za najbolju europsku destinaciju!

U četvrtak točno u 16 sati, portal "European best destinations" objavio je vijest - najbolja destinacija u Europi za 2016. godinu je Zadar!

"Dobrodošli u Zadar, europsku destinaciju 2016!" - prva je objava na renomiranom belgijskom portalu "European Best Destinations" ( European Best Destination ) koji je proveo izbor Najbolje europske destinacije u 2016. godini! Grad tradicije i modernosti s najljepšim zalaskom sunca, Morskim orguljama i drukčiji od svih - to je Zadar koji je među 20 nominiranih pomeo velike gradove i turističke metropole London, Pariz, Rim, Milano, Prag i favoriziranu Atenu, a odlučio je tako europski i svjetski glasački auditorij na izboru za najbolju destinaciju godine.

- Čuo sam ovu sjajnu vijest, znate kako sam je doživio, što sam prvo pomislio? Zadar je najbolji, Zadar je slavan, nitko u Europi njemu nije ravan! To je prvo što mi je palo napamet. A i doslovno je tako. Naravno da sam veseo, radostan, to je ogromno priznanje, to je naravno i velika obveza koju moramo opravdati ove godine, a u svakom slučaju to je promidžba koju smo mogli samo sanjati u smislu turizma i to će se sigurno osjetiti na dolasku i boravku turista u Zadru, ne samo u Zadru nego u cijeloj županiji i to će doista biti jedan turistički bum ovo ljeto. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u glasovanju, svim građanima, medijima, sportašima, kulturnjacima, svima koji su se trudili da se Zadar postane top-destinacija u 2016. godini, od Luke Modrića do svih ostalih, istaknuo je gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta i najavio veliku feštu povodom ovog neočekivanog ali svakako priželjkivanog priznanja. 

Grad Zadar dobio je ukupno 288,992 glasova. Zahvaljujući društvenim mrežama i kampanji "Biraj Zadar", koja je trajala 20 dana i koju je volonterski vodila skupina mladih entuzijasta, Zadar su podržale, među ostalima, i velike svjetske sportske zvijezde Luka Modrić i Colllin Jackson te svjetski top model Helena Šopar, a svoj glas Zadru dali su general Ante Gotovina i velika japanska televizijska zvijezda, masterchef Toshihiro Nakatsuji te naravno i zadarski gradonačelnik, Božidar Kalmeta. Također, brojni Zadrani zdušno bodrili svoj grad i pozivali prijatelje širom Hrvatske i svijeta da daju svoj glas za Zadar.

Gradu Zadru i gradonačelniku te TZ Grada Zadra stigle su brojne čestitke, a među prvima, Zadru i Zadranima, na dobivenom priznanju, čestitao je ministar turizma, Anton Kliman:

Poštovani,

u ime Ministarstva turizma i svoje osobno ime čestitam Zadru i Zadranima na velikom postignuću što su postali najbolja europska destinacija u 2016.godini. Ovo prekrasno priznanje čestitka je svim turističkim djelatnicima u Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, a i šire. Nadamo se da će to biti motivacija za daljnje unaprjeđenje razvoja destinacije te poticaj drugim turističkim destinacijama diljem Hrvatske. 

Vi ste dokaz da se trud isplati!

S poštovanjem,

Ministar turizma

Anton Kliman

Vezane fotografije

Zadar - najbolja europska destinacija u 2016. Zadar - najbolja europska destinacija u 2016. Zadar - najbolja europska destinacija u 2016. Zadar - najbolja europska destinacija u 2016. Zadar - najbolja europska destinacija u 2016. Zadar - najbolja europska destinacija u 2016. Zadar - najbolja europska destinacija u 2016. Zadar - najbolja europska destinacija u 2016. Zadar - najbolja europska destinacija u 2016. Zadar - najbolja europska destinacija u 2016. Zadar - najbolja europska destinacija u 2016. Zadar - najbolja europska destinacija u 2016.