Zadar od danas i službeno najbolja europska turistička destinacija 2016.
Zadar od danas i službeno najbolja europska turistička destinacija 2016.
Fotogalerija Galerija
Uz himnu EU i svečano podizanje zastave Zadar danas službeno proglašen najboljom europskom turističkom destinacijom - European best destination 2016.

Nikad spektakularniji uvod u turističku sezonu u Zadru i to s velikim razlogom: od danas je Zadar i službeno najbolja europska turistička destinacija - Zadar European best destination 2016. S tom prestižnom titulom s kojom se ne može pohvaliti niti jedna domaća destinacija, Zadar optimistično dočekuje novu sezonu od koje svi očekuju rekordne brojke! 

Pet minuta prije podne na Gradskoj straži nad Narodnim trgom zavijorila se zastava najbolje europske destinacije što je bio vrhunac fešte kojom su Zadar, Zadrani i njihovi gosti proslavili prestižnu turističku titulu koju je premoćno osvojio u veljači prema izboru glasača na renomiranom belgijskom portalu "European Best Destinations". 

Grad Zadar i zadarska Turistička zajednica na spektaklu proglašenja najbolje europske destinacije bili su domaćini vodećim ljudima hrvatskog turizma, a samo za ovu prigodu Zadranima i njihovim gostima, ali i brojnim turistima, obratio se Maximilien Lejenue, direktor portala na kojemu je Zadar proglašen najboljom europskom turističkom destinacijom, u društvu gradonačelnika Grada Zadra Božidara Kalmete, direktora Hrvatske turističke zajednice Ratimira Ivičića i Roberta Pauletića, zamjenika Ministra turizma RH. 

Zadarski gradonačelnik Kalmeta zahvalio je svima koji su glasovali. - To je ogromno priznanje i pobjeda Zadra i zasigurno će potaknuti još više turista da posjete naš grad. Zbog toga je na nama odgovornost da titulu opravdamo te da budemo jedna od vodećih turističkih destinacija. Zahvaljujem svim Zadrankama i Zadranima koji s velikom ljubavlju u ovom gradu živje i rade, s jedne strane čuvajući njegovu tradiciju i prebogatu kulturnu baštinu, a s druge strane gradeći uvijek nešto novo. Također, zahvaljujem još jednom svim Zadranima, ljudima iz Hrvatske i Europe koji su glasovali za Zadar i doprinijeli ovoj pobjedi, istaknuo je gradonačelnik. 

-Ovaj dan bit će upisan u zlatnu turističku povijest Zadra. Na moje osobno zadovoljstvo i zadovoljstvo ministra Klimana te svih turističkih djelatnika drago mi je da je ova lijepa nagrada došla u grad Zadar koji je naš turistički dragulj i to svakako zaslužuje, naglasio je zamjenik ministra turizma Pauletić. 

Direktor Glavnoga ureda Hrvatske turističke zajednice Ivčić kazao je da je dobitak ove nagrade dokaz da u Zadru žive ljudi koji znaju živjeti turizam. - Ovo će ih motivirati da ustraju da Zadar postane još traženija turistička destinacija. Priznanje nije važno samo za Zadar, nego i turizam čitave Hrvatskenaglasio je Ivčić.  

Čestitajući Zadru, gosp. Lejenue rekao jedan kuriozitet: u deset godina provođenja ovakvog načina biranja naj-destinacije u Europi, Zadar je pobijedio sa najvećim brojem ikada osvojenih glasova, više od 50 tisuća.

- To potvrđuje sjajnu sinergiju koju u Zadru imate, iako je veliki broj glasova stigao i izvan Hrvatske. No Zadrani zaista iznimno vole svoj grad, to je izvanredno, kazao je Lejeune,

Program proslave započeo je nastupom klape Kaleta, a nastavio se povorkom turističkih djelatnika od Foruma do Narodnog trga uz nastup mažoretkinja, gradske limene glazbe Zadar i folklorne skupine KUD "Zadarski tanac". Gospodin Lejenue dodijelio priznanje Zadru kao najboljoj europskoj destinaciji. Na kraju programa zasvirao je zadarski band "Neprijatelji".

Ceremonija proglašenja najbolje europske destinacije sjajan je uvod u turističku sezonu koja je u Zadru već počela i koja s brojnim turističkim grupama koje u predsezoni posjećuju grad nagovještava novu rekordnu turističku godinu. 

 

Vezane fotografije

Zadar od danas i službeno najbolja europska turistička destinacija 2016. Zadar od danas i službeno najbolja europska turistička destinacija 2016. Zadar od danas i službeno najbolja europska turistička destinacija 2016. Zadar od danas i službeno najbolja europska turistička destinacija 2016. Zadar od danas i službeno najbolja europska turistička destinacija 2016. Zadar od danas i službeno najbolja europska turistička destinacija 2016. Zadar od danas i službeno najbolja europska turistička destinacija 2016. Zadar od danas i službeno najbolja europska turistička destinacija 2016. Zadar od danas i službeno najbolja europska turistička destinacija 2016. Zadar od danas i službeno najbolja europska turistička destinacija 2016.