S radom je započela Služba prometnog redarstva Grada Zadra. Broj telefona putem kojeg građani mogu kontaktirati prometne redare i prijaviti uočene nepravilnosti u prometu je 627 – 701 i br. mob. 099 607 3480 svakim radnim danom uključujući i subotu od 7 do 14 sati i od 14 do 21 sat. Služba prometnog redarstva dežurna je i nedjeljom.
01. lipnja 2015.
Radno vrijeme gradske uprave je klizno u vremenu od 7 do 16 sati. Svi gradski upravni odjeli i službe radit će u navedenom razdoblju svakodnevno uz dnevni odmor od 11:30 do 12:00 sati.
22. listopada 2009.
Od 1. listopada 2009. Grad Zadar posluje pod novim matičnim brojem: 2546558; OIB: 09933651854
Razvoj i testiranje koncepta ponude brze hrane na temelju jadranske ribe - CroSea. Radno vrijeme od 11 do 23 sata.
Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Plodovi mora(LAGUR Plodovi mora) pokrenula je izradu pilot projekta pod nazivom: „Razvoj i testiranje koncepta ponude brze hrane na temelju Jadranske ribe – CroSea“. Uz LAGUR Plodovi mora sudionici pilot projekta su: Grad Zadar, Hrvatska gospodarska komora, Turistička zajednica Grada Zadra i Hotelijersko-ugostiteljska i turistička škola Zadar.
Svrha projekta je povećati prodaju sitne plave ribe kroz ugostiteljstvo. Cilj je projekta razviti i testirati koncept ugostiteljske ponude brze hrane na temelju jadranske plave ribe pod nazivom CroSea.
CroSea je zamišljen kao praktičan, lako dostupan i cjenovno prihvatljiv obrok od sitne plave ribe. Za razliku od većine druge fast food hrane koja se nudi na domaćem turističkom tržištu CroSea je kvalitetan i zdrav objed koji povezuje lokalnu kulinarsku tradiciju sa suvremenom turističkom ponudom. Ciljna skupina za ovu ponudu su tzv. Take Away potrošači, većinom mladi, te strani i udomaći turisti, koji hranu konzumiraju u pokretu ili se kratko zadržavaju na mjestu ponude.
Od ove godine, u Zadru na Rivi (Obala Petra Krešimira IV, ispod Foruma), otvoren je prvi CroSea objekt, uz pomoć kojega će se testirat tržna prihvatljivost ovog koncepta.
Dugoročni cilj je, da se nakon testne faze, uz pretpostavku pozitivnih rezultata pilot projekta, koncept CroSea proširi i komercijalizira. Namjera je stvoriti lanac brze hrane na bazi jadranske plave ribe.
Očekivane koristi od projekta su višestruke. Promovirat će se prehrana na bazi sitne plave ribe, otvorit će novi, cjenovno prihvatljiviji prodajni kanala za plavu ribu, dodatno će se zaposliti lokalni dionici kroz autohtonu ugostiteljsku ponudu, te će se obogatiti lokalni turističko proizvod. Dugoročno, povećat će se cijena plave ribe iz Hrvatskog Jadrana što će omogućiti jednaki ili veći dohodak za ribare uz manji ribolovni napor i u konačnici održivo gospodarenje Hrvatskim more.