Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel
Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel

PAG 91 d.o.o. iz Paga, HSTEC d.d. iz Zadra i Turisthotel d.d. iz Zadra dobitnici su plakete "Zlatna kuna" Županijske komore Zadar za uspješno poslovanje u 2013. godini. Priznanja su im dodijeljena danas na Svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK, Županijske komore Zadar, a Zlatne kune direktorima najuspješnijih tvrtki uručili su gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta i predsjednik Županijske komore Zadar, Dario Jurin.

"Od 25 tvrtki koje su dobitnice priznanja zadnjih 15-tak godina koliko dodjeljujemo Zlatnu kunu, samo je jedna do danas ugašena, sve ostale normalno funkcioniraju. To upućuje da su kriteriji i način odabira najuspješnijih bili dobri," istaknuo je na početku Svečane sjednice, predsjednik komore Dario Jurin. "Do sada, najveći broj priznanja u kategoriji velikih tvrtki pripao je Tankerskoj plovidbi. Ukupno su pet puta bili dobitnici. Iza njih je Turisthotel sa četiri priznanja, nakon njih Kali tuna i drugi," nastavio je Jurin. Govoreći o gospodarskim pokazateljima za Zadarsku županiju Jurin je posebno istaknuo broj zaposlenih i nezaposlenih. "Sa stanjem 31. kolovoza, prema podacima HZZ-a, broj nezaposlenih pao je ispod sedam tisuća što je po prvi puta od kada Zadarska županija prati te podatke. Usporedbe radi, broj nezaposlenih je 22% manji nego lani, dok je u državi taj broj manji za 7,5% što zanči da smo značajno bolji od državnog prosjeka. Iako bi mogli polemizirati što sve utječe na taj podatak, kad se ovaj broj kombinira s brojem zaposlenih u Zadarskoj županiji onda je vidljivo da se radi o novozaposlenim ljudima. Naime broj zaposlenih je veći od broja zaposlenih koji smo imali 2008. i 2009. za 48. Dok je istovremeno Hrvatska posljednjih šest godina izgubila oko 170 tisuća radnih mjesta u Zadarskoj županiji broj zaposlenih raste. To pokazuje ipak da su rezultati u gospodarstvu ove županije relativno dobri u ovim teškim i složenim uvjetima," zaključio je Jurin.

Nazočnima se u ime nagrađenih obratio direktor Turisthotela, Frane Skoblar. "Nije lako ostati uspješan i povećati prihode, a s obzirom da se već nekoliko godina pojavljujemo kao dobitnici ovog prizanja to je naša obaveza," rekao je Skoblar te poželio i ostalim društvima da idućih godina imaju još više sreće u poslovanju.

Vezane fotografije

Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel Zlatna kuna tvrtkama PAG 91, HSTEC i Turisthotel