Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima
Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima
Zadarsko gospodarstvo prošle je godine ostvarilo najbolje rezultate u proteklih 25 godina.

U hotelu Kolovare održana je proširena svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK, Županijske komore Zadar i dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima za poslovanje u 2016. U ime Grada Zadra, svečanosti je nazočio gradonačelnik Branko Dukić koji je ovom prigodom podsjetio kako gradska uprava sustavno pokušava pratiti potrebe gospodarstva.

- U ovogodišnjem proračunu osigurali smo do sada najveći iznos za poticanje gospodarskih aktivnosti kroz čitav niz mjera. Posebno me raduje izrada projektne dokumentacije za novu zgradu poduzetničkog inkubatora ukupne površine od 3 600 kvadrata. Potreba za novim prostorima poduzetnicima pokazala se i u postojećem inkubatoru, ali i centru COIN što ukazuje na dinamičnost i rast zadarskog gospodarstva i poduzetništva, istaknuo je gradonačelnik Dukić dodajući da za iduću proračunsku godinu Grad Zadar planira nova ulaganja u izgradnju društvene i komunalne infrastrukture, a investicija će biti i od strane državnih institucija i tvrtki.

- Rezultati vašeg rada jedan od razloga zbog kojih je i moj mandat gradonačelnika obojen optimizmom. Naime, statistički podaci naše Komore za proteklu godinu kazuju sljedeće: rekordni prihodi, rekordna zaposlenost, rekordna dobit. Vjerujem kako će u idućem razdoblju ovaj trend rasta biti vidljiv i u plaćama, poručio je gradonačelnik.

Predsjednik Gospodarske komore Zadar, Dario Jurin naveo je kako je zadarsko gospodarstvo prošle godine ostvarilo najbolje rezultate u proteklih 25 godina, a dosadašnji podaci najavljuju kako će i ova godina biti izvrsna.

Na kraju svečanosti dodijeljene su Zlatne plakete najuspješnijim gospodarstvenicima, a to su: u kategoriji malih trgovačkih društava  tvrtka Adria Libar koja se bavi edukacijom pomoraca i nautičara. U kategoriji srednjih društava Zlatna kuna je po treći put dodijeljena HSTEC-u. Treću godinu zaredom, dobitnik Zlatne kune u kategoriji velikih trgovačkih društava je LTH Metalni lijev iz Benkovca.

Vezane fotografije

Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima