Zelena čistka - uklanjanje otpada na predjelu Novog Bokanjca
Zelena čistka - uklanjanje otpada na predjelu Novog Bokanjca
Obilježavanje Dana planete zemlje.

UO za komunalnu djelatnost i zaštitu okoliša i ove godine povodom Dana Planeta Zemlje organizira uklanjanje odloženog otpada van prostora za zbrinjavanje istog. Nakon učinkovite prošlogodišnje čistke šume Musapstan ove godine odabrana je onečišćena lokacija na Novom Bokanjcu u vlasništvu RH s koje će se ukloniti nepropisno odbačen otpad. Partneri Grada u ovoj akciji su gradske tvrtke "Vodovod" i "Čistoća", svaki u svom dijelu. Višednevna akcija, započinje u ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine 09:00 sati. 

Podsjetimo, zajedničkom akcijom u suradnji s Hrvatskim šumama i trgovačkim društvima Čistoća d.o.o. i Vodovod d.o.o., prošle je godine provedena akcija uklanjanja divljih odlagališta u šumi Musapstan kao i u šumama na predjelu Dikla i Kožina. U akciji koja je trajala od 19. do 25. travnja uklonjeno je ukupno 57,08 tona otpada.

Šume Musapstan i Kožino očišćene od 55,84 tone otpada

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta. U Hrvatskoj se organizirano obilježava od 1990. godine.

Vezane fotografije

Zelena čistka - uklanjanje otpada na predjelu Novog Bokanjca Zelena čistka - uklanjanje otpada na predjelu Novog Bokanjca Zelena čistka - uklanjanje otpada na predjelu Novog Bokanjca Zelena čistka - uklanjanje otpada na predjelu Novog Bokanjca