Završna konferencija projekta B.hive
Završna konferencija projekta B.hive

Danas je u Gradskoj knjižnici Zadar održana završna konferencija projekta B.hive: Ujedinjene organizacije civilnog društva za razvoj ljudskih potencijala na kojoj su predstavljeni rezultati projekta. 

Gradonačelnik Grada Zadra čestitao je svim sudionicima na uspješno provedenom projektu kojim se jačaju kapaciteti civilnog sektora i udruga građana. - Zahvaljujući projektu zaposleno je 6 mladih osoba, a dvadeset udruga s područja grada Zadra i županije dobilo je službene mrežne stranice koje su iznimno važne za vidljivost i prezentaciju rada svake udruge. Također, uređen je i opremljen gradski prostor na Relji, a značajno je da se rad s udrugama nastavlja i dalje kroz Centar nezavisne kulture, kazao je gradonačelnik.

Projekt B.hive: Ujedinjene organizacije civilnog društva za razvoj ljudskih potencijala, nakon 20 mjeseci provedbe, uspješno se privodi kraju. Projekt je financiran iz ESF Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala te se provodi s ciljevima jačanja kapaciteta udruga u sferi civilnog društva te poticanja rasta zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala u Zadarskoj županiji. Kroz projekt se uredio i otvorio ured „B.hive“ koji je udrugama s područja Zadarske županije bio na raspolaganju kroz period od godine dana iz 4 područja: knjigovodstva, web-dizajna, odnosa s javnošću i pisanja projektnih prijedloga. Projektom je također potaknut razvoj volonterstva u Zadarskoj županiji i civilnog društva općenito.

Ukupna vrijednost projekta je 187.358,07 EUR, od čega EU iz Europskog socijalnog fonda financira 93,92% tj. 175.968,07 EUR.

Nositelj projekta je Udruga "Eko Zadar", a partneri u projektu su Grad Zadar, Zadarska županija, ZadraNova i Centar za društveno-humanistička istraživanja. 

Vezane fotografije

Završna konferencija projekta B.hive Završna konferencija projekta B.hive Završna konferencija projekta B.hive Završna konferencija projekta B.hive Završna konferencija projekta B.hive Završna konferencija projekta B.hive