Zadar grad sporta i sportskog turizma
Zadar grad sporta i sportskog turizma

Na današenjm kolegiju gradonačelnika Grada Zadra, Božidara Kalmete, direktor ŠRC Višnjik, Denis Karlović, javnosti je predstavio viziju razvoja ovog športskog centra.

-Razvoj Višnjika ide u korak s potrebama sportaša i rekreativaca. Višnjik nije samo središte zadarskog, već i hrvatskog i međunarodnog sporta, kazao je u uvodu gradonačelnik. - Postojeću sportsku infrastrukturu dnevno koristi oko 3000 sportaša i rekreativaca, a interes iskazuju i profesionalni klubovi i reprezentacije. Mi se već danas susrećemo s jednim novim izazovom, a to je sportski turizam kao nova grana turizma koji u Zadru još uvijek nije dovoljno zastupljen. Svjesni smo kapaciteta i klime koju imamo, infrastrukturne i prometne povezanosti i zato smo pokrenuli proces nadogradnje ŠRC Višnjik u centar sportskog turizma koji će pozicionirati Zadar kao jedno od središta sportskog turizma i kao grad sporta, rekao je gradonačelnik dodajući da danas predstavljamo viziju razvoja nakon čega će uslijediti javna rasprava, izrada studija i izmjene prostornih planova. 

Direktor Višnjika, Denis Karlović, predstavio je razvoj centra kroz faze. U prvoj fazi predviđena je izgradnja staze za trčanje dužine 1600 metara, s popratnim sportskim sadržajima kao što su boćalište, teretana na otvorenom, igralište za djecu, tereni za badmniton, boćalište, stolni tenis, skate park i drugi javni sportski sadržaji namijenjeni građanima za slobodno besplatno korištenje kao i do sada. Također, predviđena je obnova tri nogometna, dva košarkaška i jednog odbojkaškog terena. U drugoj fazi predviđena je izgradnja olimpijskopg bazena, aquaparka, teniskog kampa s teniskim terenima, podzemne garaže i hotela s 200 soba i 4 zvjezdice za koji je već pokazan interes od strane raznih investitora. 

U trećoj fazi gradio bi se nogometni kamp i olimpijski stadion s 9 staza i 500 mjesta u gledalištu, na području nekadašnje Barutane. - Taj kompleks bio bi zatvorenog tipa, istaknuo je Karlović te dodao da je razgovarao s brojnim sportskim profesionalcima, među ostalim i s Damirom Vrbanovićem iz HNS-a preko kojeg se mogu dobiti novci za realizaciju ovog projekta od UEFA-e, a što je već za svoje sportske potrebe učinila Rijeka. U četvrtoj fazi predviđena je izgradnja središnjeg gradskog nogometnog stadiona na prostoru sadašnjeg starog atletskog stadiona kapaciteta 12 500 sjedećih mjesta. 

Vezane fotografije

Zadar grad sporta i sportskog turizma Zadar grad sporta i sportskog turizma Zadar grad sporta i sportskog turizma Zadar grad sporta i sportskog turizma Zadar grad sporta i sportskog turizma Zadar grad sporta i sportskog turizma Zadar grad sporta i sportskog turizma Zadar grad sporta i sportskog turizma Zadar grad sporta i sportskog turizma