Promocija logotipa "Zadar - europski grad sporta 2021." i izložba fotografija na otvorenim terenima na Višnjiku!
Promocija logotipa "Zadar - europski grad sporta 2021." i izložba fotografija na otvorenim terenima na Višnjiku!
Mladi dizajner Hrvoje Bazina izradio logotip kojim će se Grad brendirati kao europski grad sporta 2021.

U utorak 3. studenog u 11 sati na otvorenim terenima ŠC Višnjik (lokacija: ograda iznad vanjskih košarkaških terena uz plato sa spravama) bit će otvorena izložba fotografija Zadar, europski grad sporta.

Fotografije izložene na ogradama otvorenih terena izvadak su iz tzv. BID file-a kojim se Zadar kandidrao za titulu. One predstavljaju Grad kroz prizmu sporta i sportske atmosfere ističući razne skupine sportaša, od onih najmlađih pa do najstarijih dobnih skupina, te od amatera pa sve do nagrađivanih profesionalaca.

Osim fotografija na izložbi će biti prezentiran logotip kojega je za potrebe promocije naslova izradio mladi dizajner Hrvoje Bazina koji logotip opisuje na sljedeći način:

„Cilj projektnog zadatka bio je oblikovati znak koji će u apstraktnoj formi asocirati na sportsku i kulturnu dimenziju grada Zadra. Znak se temelji na principima teorije gestalta. Statične forme kružnice i pravokutnika dekonstruirane su dinamičnom antiformom vala. Simbol sportaša grafički je definiran jednostavnim prikazom morskih orgulja i metaforičkom vezom sunca i lopte.“

Hrvoje Bazina (Split, 1993.) grafičkim se dizajnom počinje baviti tijekom studija u Zadru, nakon čega iskustvo stječe radom u reklamnim agencijama i različitim freelance projektima. Trenutno pohađa poslijediplomski studij Humanističke znanosti te  radi kao asistent u Centru za jadransku onomastiku i etnolingvistiku Sveučilišta u Zadru.

 

Vezane fotografije

Promocija logotipa "Zadar - europski grad sporta 2021." i izložba fotografija na otvorenim terenima na Višnjiku! Promocija logotipa "Zadar - europski grad sporta 2021." i izložba fotografija na otvorenim terenima na Višnjiku! Promocija logotipa "Zadar - europski grad sporta 2021." i izložba fotografija na otvorenim terenima na Višnjiku!