Predstavljen logotip i fotografije "Zadar, europski grad sporta"
Predstavljen logotip i fotografije "Zadar, europski grad sporta"
Ovaj logotip izvrsno komunicira sport i kulturu zajedno, ono što želimo promovirati ovom titulom.

Na otvorenim terenima ŠC Višnjik predstavljena je izložba fotografija „Zadar, europski grad sporta“. Fotografije su dio programa kojim se Zadar kandidirao za navedenu titulu i predstavljaju Zadar kroz prizmu sporta i sportske atmosfere ističući razne skupine sportaša, od onih najmlađih pa do najstarijih dobnih skupina, od amatera pa sve do nagrađivanih profesionalaca. Također, predstavljen je i logotip kojega je za potrebe promocije naslova izradio mladi dizajner Hrvoje Bazina.

-  Ovaj logotip izvrsno komunicira sport i kulturu zajedno, ono što želimo promovirati ovom titulom. Ovdje se sportom bavi cijela paleta rekreativaca i sportaša, mlađih i starijih. Vjerujem da će im na Višnjiku biti lijepo kada budu prolazili uz ovu izložbu. Što se tiče samog priznanja, to je europski projekt koji ima za cilj potaknuti najširu skupinu ljudi na bavljenje sportom. Višnjik je dokaz da se to u Zadru već odvija, ali nikad dosta poticanja na rad, pogotovo s mladima i posebnim skupinama, rekla je pročelnica Upravnog odjela Grada Zadra za kulturu i sport Dina Bušić.

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, istaknuo je da je Višnjik sa svojom raznolikom sportskom i rekreacijskom infrastrukturom na određeni način postao dnevni boravak mnogih Zadrana (oko četiri tisuće dnevno), te dodao:
– Grad Zadar je projektom Višnjika u cjelini na odgovarajući način omogućio svim građanima kontinuirano bavljenje sportom i sportskom rekreacijom, a ŠC Višnjik i dalje će intenzivno raditi na uvođenju novih kvalitetnih sadržaja.

Predsjednica Športske zajednice Grada Zadra, Snježana Jurinić istaknula je kako je u slavljeničkoj 2021. u Zadru planirano održavanje niz međunarodnih sportskih manifestacija ali da će se na njihovo održavanje i organiizaciju utjecati i epidemiološka slika.

Visnjik.hr