Kroz javne investicije Grad Zadar kontinuirano stvara pretpostavke za razvoj turizma i sporta
Kroz javne investicije Grad Zadar kontinuirano stvara pretpostavke za razvoj turizma i sporta
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac na radnom sastanku s gradonačelnikom Brankom Dukićem - Dogus grupa predstavila svoje planove.

U okviru svog boravka u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, ministrica turizma i sporta, dr. sc. Nikolina Brnjac održala je radni sastanak s gradonačelnikom, Brankom Dukićem. Na sastanku su, uz ministricu i gradonačelnika, sudjelovali ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove, Monika Udovičić, posebni savjetnik ministrice, Josip Pavić zamjenik gradonačelnika, Ante Babić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra, Darko Kasap, generalni direktor Dogus grupe, Burak Baykan, izvršni direktor Dogus grupe, Cem Ecevit i direktor TZ Grada Zadra, Mario Paleka.

Gradonačelnik Dukić predstavio je projekte i programe Grada Zadra koji su usmjereni na podizanje razine turističke ponude s ciljem osiguranja cjelogodišnjeg turizma u našem gradu.

- Kad govorimo o turizmu budućnosti tu su tri glavna pravca: investicije u smještaj visoke kategorije, sportski turizam i kulturni turizam za koje smo stvorili sve pretpostavke kroz javne investicije proteklih godina, istaknuo je uvodno gradonačelnik Dukić.

Gradonačelnik Dukić upoznao je ministricu s gradskim poticajima kroz prostorni plan i sniženi komunalni doprinos koji su pripremljeni za sve investitore koji grade nove ili podižu postojeće smještajne kapacitete najviše kategorije:

- Održali smo sastanak s predstavnicima Dogus Grupe koja je spremna za skori početak gradnje hotela najviše kategorije na prostoru bivše tvornice Maraska. Poznato je da želimo više hotela visoke kategorije u Zadru, a ovo je vjerujem prvi među njima i veselimo se radovima.

Ministrici je predstavljena ideja o gradnji novog hotela na Višnjiku za koji postoji više zainteresiranih investitora čime Zadar osim kulturnog, razvija i sportski turizam.

- Zadar je ove godine Europski grad sporta. U nove sportske sadržaje ŠC Višnjik znatna ulaganja, uz grad i sportske saveze, ostvarilo je i Ministarstvo turizma i sporta. Upravo je Višnjik dokaz koliko je sport važan za prepoznatljivost destinacije i utječe na turistički promet. Zadar je upravo ovih dana domaćin svjetskim sportskim događajima – od završnog turnira UEFA-ine futsal lige prvaka do međunarodnog odbojkaškog turnira. I u vrijeme lockdowna i epidemioloških ograničenja, ovakva događanja donose tisuće noćenja i ciljanu promidžbu, istaknuo je gradonačelnik Dukić.

Iznimno puno u Gradu Zadru je uloženo u kulturnu infrastrukturu i revitalizaciju zadarske  kulturne baštine, podsjetio je gradonačelnik:

- Praktički smo obnovili cijeli grad i sad krećemo sa sadržajima, događajima, ponudom, cjelogodišnjim zadarskim turističkim proizvodom. Ono što nam još u infrastrukturnom smislu nedostaje je kongresno koncertna dvorana i to je idući projekt koji ćemo realizirati, zaključio je Dukić i zahvalio Ministarstvu turizma i sporta na dosadašnjoj ali i budućoj potpori.

Ministrica Brnjac pohvalila je napore Grada Zadra i gradonačelnika koji su do sad uloženi u razvoj turizma i sporta i planove koji će nastaviti taj razvoj. Najavila je predstavljanje konkretnih aktivnosti i programa za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude te podržala napore Grada Zadra na privlačenju novih investicija u turizam. Također je naglasila da nam je jedan od uvjeta da bi ovu turističku sezonu dočekala spremni i taj da treba što prije procijepiti turističke djelatnike, osigurati zdravstvenu zaštitu svih dionika u turizmu, a time turistima osigurati siguran boravak u Hrvatskoj.

                       

Vezane fotografije

Kroz javne investicije Grad Zadar kontinuirano stvara pretpostavke za razvoj turizma i sporta Kroz javne investicije Grad Zadar kontinuirano stvara pretpostavke za razvoj turizma i sporta Kroz javne investicije Grad Zadar kontinuirano stvara pretpostavke za razvoj turizma i sporta Kroz javne investicije Grad Zadar kontinuirano stvara pretpostavke za razvoj turizma i sporta Kroz javne investicije Grad Zadar kontinuirano stvara pretpostavke za razvoj turizma i sporta Kroz javne investicije Grad Zadar kontinuirano stvara pretpostavke za razvoj turizma i sporta Kroz javne investicije Grad Zadar kontinuirano stvara pretpostavke za razvoj turizma i sporta