Vukovaru ZaDar
Vukovaru ZaDar
24. humanitarna akcija „Vukovaru ZaDar“, 30. studenoga – 2. prosinca 2019.

Grad Zadar je, zajedno sa Zadarskom Županijom i ove godine pokrovitelj humanitarne akcije „Vukovaru ZaDar“ koju je pokrenula Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar i č. s. Melhiora Biošić, njena počasna predsjednica i koja se održala uz pomoć vrijednih partnera i sponzora,  zadarskih škola i vrtića, brojnih zadarskih institucija i pojedinaca, volontera i građana svih generacija. „Ovo je akcija koja zahtijeva velike pripreme. Upravo iza svega toga, vrijednih ruku svih naših prijatelja i partnera na ovome projektu, krije se uspješnost ove akcije“ kazala je časna sestra Melhiora Biošić.“

Ovom humanitarnom akcijom prikuplja se novčana pomoć te pomoć u prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama i dr. i predaje se Caritasu vukovarskog dekanata, a za socijalno najugroženije obitelji. Svi sudionici akcije osjete posebnu radost darivanja, a oni koji u sklopu akcije posjete Vukovar ponesu neizbrisive uspomene iz našeg grada heroja. Prema riječima časne sestre Melhiore Biošić, ove godine je prikupljeno oko 32.000 kuna novčane pomoći, a police Caritasa napunjene su s osnovnim životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Hodočasnike iz Zadra, predvođene č.s. Melhiorom, zamjenicom gradonačelnika Jagodom Surać i predstavnicima Zadarske županije u gradskoj vijećnici Grada Vukovara srdačno je dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, a kratkom i ugodnom druženju uz pjesmu pridružio se i gradonačelnik  Grada Vukovara Ivan Penava.

Zamjenik Marijan Pavliček zahvalio je u ime Grada Vukovara HKUMST-u Zadar, Gradu Zadru te Zadarskoj županiji riječima: „Zahvaljujući vama pokazuje se koliko Vukovar ima istinskih prijatelja diljem Lijepe naše i u ovom mirnom razdoblju. Nema ljepšeg početka Došašća od ovoga, čast nam je primiti ovakve prijatelje u gradu Vukovaru“, a u ime Zadrana uzvratila je zamjenica gradonačelnika naglasivši: „Čast je doći u Vukovar, pokloniti se njegovim žrtvama. Zadar nije zaboravio Vukovar što je vidljivo po ovoj humanitarnoj akciji koja se događa već 24. put“.

Vezane fotografije

Vukovaru ZaDar Vukovaru ZaDar