Tjedan energetske učinkovitosti
Tjedan energetske učinkovitosti
Od 12. do 17. listopada 2015. - raspored programa

U cilju razvijanja svijesti o nužnosti učinkovitog korištenja energije kao i promocije korištenja obnovljivih izvora energije Grad Zadar organizira četvrti po redu Tjedan energetske učinkovitosti Grada Zadra od 12. do 17. listopada 2015. godine. U sklopu Tjedna održat će se niz događanja na kojem će sva zainteresirana javnost moći dobiti korisne informacije o uštedi energije, mogućnostima sufinanciranja energetske obnove višestambenih zgrada i obiteljskih kuća kao i korištenju obnovljivih izvora energije. Sva događanja održavat će se u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar na koja su dobrodošli svi zainteresirani. Tjedan završava u subotu, 17. 10. 2015. održavanjem Sajma energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije na Obali kralja Tomislava, pored mosta.

Raspored događanja po danima:

Ponedjeljak, 12.10.2015., Gradska knjižnica Zadar, 16:30 – 17:30

Radionica za građane u okviru EU projekta FIESTA – SAVJETOVANJE O UŠTEDI ENERGIJE U VLASTITOM DOMU

Na Radionici će se građani moći informirati na koji način mogu uštedjeti energiju u svom kućanstvu i smanjiti troškove za energente te savjetovati kako dobiti bespovratna sredstva za povećanje energetske učinkovitosti.Radionicu će voditi energetska savjetnica Lana Hudetz.  

Utorak, 13.10.2015., Gradska knjižnica Zadar, 11:00 – 13:00

Okrugli stol „Uloga EE tima u planiranju i gospodarenju energijom“

U okviru EU projekta CB-GREEN održat će se okrugli stol  „Uloga EE tima u planiranju i gospodarenju energijom“ na kojem će sudjelovati predstavnici lokalne samouprave gradova Zadra i Mostara, Općine Neum, Zadarske županije, te razvojnih agencija ZADRA NOVA i REDAH. EE timovi su, u sklopu ovog Projekta,  osmišljeni kao timovi unutar jedinica lokalne samouprave Zadra, Mostara i Neuma, koji će građanima/kama pružati informacije vezane uz postizanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Okrugli stol namijenjen je svim zainteresiranima.

Četvrtak, 15.10.2015., Gradska knjižnica Zadar, 18:30 – 20:30

Mogućnosti financiranja energetske obnove od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Na predavanjuće predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost informirati javnost o mogućnostima financiranja energetske obnove od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Svi zainteresirani će dobiti informacije o trenutno objavljenim natječajima i javnim pozivima kao i onima koji se planiraju objaviti iz područja energetske obnove višestambenih zgrada i obiteljskih kuća, sufinanciranja obnovljivih izvora energije u turističkom sektoru (npr. apartmane) i dr..Predavanje je namijenjeno stanoupraviteljima, predstavnicima stanara, vlasnicima obiteljskih kuća, iznajmljivačima apartmana, arhitektima, građevinarima, strojarima i predstavnicima elektrotehničke struke kao i ostaloj zainteresiranoj javnosti.

Petak, 16.10.2015., Gradska knjižnica Zadar, 14:14 – 16:15

Projekti energetske učinkovitosti – primjeri dobre prakse

Grad Zadar organizira predavanje na temu ''Projekti energetske učinkovitosti – primjeri dobre prakse'' u sklopu kojeg će biti predstavljeni projekti Grada Zadra, Energetskog instituta Hrvoje Požar, Regionalne energetske agencije Kvarner, Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar i Agencije za razvoj Zadarske županije iz sektora energetske učinkovitosti kao primjeri dobre prakse.Predavanje je namijenjeno svim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, tijelima javne uprave i ostaloj zainteresiranoj javnosti.

Subota, 17. 10. 2015., Obala kralja Tomislava, Nova vrata, pokraj mosta, 9:00 – 14:00

Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije i Info dan promicanja električnih bicikala i skutera za dostavu roba i prijevoz putnika

Sajam se organizira s ciljem informiranja građana o dostupnim proizvodima i sustavima za povećanje energetske učinkovitosti i uštedu energije. Tom prilikom predstavit će se vodeći proizvođači i tvrtke iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije putem demonstracijskih vozila i/ili štandova s informativnim brošurama. 

U privitku je program tjedna.