Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima
Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima

25. lipnja u 11 sati, u Maloj vijećnici gradonačelnik Božidar Kalmeta primio je veleposlanicu Francuske NJ.E. gđu. Michéle Boccoz, veleposlanika Češke NJ.E. g. Martina Košatku i zamjenika veleposlanika Mađarske g.Tamása Bakó te počasne konzule Ukrajine, g. Nikolu Malića, i Makedonije, g. Gzima Redžepija. 

Češki veleposlanik NJ.E. Martin Košatka, izrazio je želju prije ovog velikog susreta porazgovarati i pozdraviti gradonačelnika, nakon čega je započelo primanje održano povodom manifestacije ˝Europa u Zadru˝, kojom se svečano obilježava ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Na istoj manifestaciji sudjeluju i predstavnici država pozvanih veleposlanstava, a 25. lipnja izabran je za ovaj susret kao važan blagdan Dana državnosti. Također, na današnji dan u  programu ˝Europa u Zadru˝ predstavljaju se naši domaći izvođači. Gradonačelnik se zahvalio gostima na njihovom dolasku te njihovim državama na potpori koju su iskazali svih ovih godina u postupku pristupanja Hrvatske u EU. Izrazio je zahvalnost i na pruženoj potpori u ostvarenju programa ˝Europa u Zadru˝ i uvjerenje da će se suradnja između Grada Zadra i članica EU nastaviti još kvalitetnijim načinima na svim područjima od zajedničkog interesa, a posebno u pripremi projekata koji se financiraju iz fondova EU, gdje ćemo rado koristiti iskustva starijih članica.

 

Nakon susreta u Maloj vijećnici, gosti su se zajedno sa zamjenikom gradonačelnika, g. Ivicom Vlakićem zaputili na tribinu Narodnog lista, na kojoj su aktivno sudjelovali te se zainteresirali za bogatu kulturnu i medijsku baštinu našeg grada.

Vezane fotografije

Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima Susret gradonačelnika Božidara Kalmete s veleposlanicima i počasnim konzulima