Projekt ZadarZaDar - Studijsko putovanje u Sloveniju
Projekt ZadarZaDar - Studijsko putovanje u Sloveniju
Centar za istraživanje i promicanje darovitosti Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani.

U sklopu projekta "ZadarZaDar" Doživljajna pedagogija u prirodoslovnim predmetima za razvoj darovitih učenika kojeg provodi OŠ Bartula Kašića od 8. do 10. studenoga 2017. godine organizirano je studijsko putovanje Sloveniju gdje je projektni tim posjetio Centar za istraživanje i promicanje darovitosti Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani.
Podsjetimo, projektom "ZadarZaDar" zadarske osnovne škole se jačaju za uspostavu sustava koji će omogućiti: uočavanje i utvrđivanje darovitih učenika, primjenu doživljajne pedagogije i drugih oblika razvoja darovitih učenika te uspostavu suradničke platformu za podršku „Online centar Zadar za darovite“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 973.127,32 milijuna HRK te se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda.
U sklopu posjeta Ljubljanskom Sveučilištu koji je referentni centar izvrsnosti u radu s darovitošću, naš zadarski projektni tim kojeg su činili ravnatelji 5 partnerskih škola (OŠ Bartula Kašića, OŠ Krune Krstića, OŠ Zadarski otoci, OŠ Šimuna Kožičića Benje i OŠ Sv. Filip i Jakov), pročelnik za UO za odgoj i školstvo – Joso Nekić, koordinator Sveučilišta u Zadru – prof.dr. Igor Radeka, profesori sa Odjela za pedagogiju, nastavnici iz partnerskih škola te voditelji projekta - Vera Šušić i Krešimir Groš. Predavači na Ljubljanskom Sveučilištu: prof.dr. Mojca Juriševič, prof.dr. Mojca Čepič, prof.dr. Gregor Torkar i doc.dr. Boštjan Kuzman zadarskim kolegama pružili su slovenski primjer dobre prakse u radu s darovitim učenicima na svim razinama obrazovanja.n
Članovi projektnog tima i nastavnici partnerskih škola posjetili su OŠ Šmartno pod Šmartno Gora u Ljubljani i OŠ Antona Ukmarja Koper u Kopru. Zaključci ovog studijskog putovanja kao i primjeri dobre prakse u radu s darovitim učenicima kroz projekt će se implementirati u zadarske osnovne škole, a prve rezultate moći ćemo vidjeti na svečanom otvaranju suvremenog praktikuma prirodoslovlja u OŠ Bartula Kašića povodom Međunarodnog dana darovitih učenika,  21. ožujka 2018. godine.

 

 

 

Vezane fotografije

Projekt ZadarZaDar - Studijsko putovanje u Sloveniju Projekt ZadarZaDar - Studijsko putovanje u Sloveniju Projekt ZadarZaDar - Studijsko putovanje u Sloveniju Projekt ZadarZaDar - Studijsko putovanje u Sloveniju