Projekt Coworking-studijsko putovanje
Projekt Coworking-studijsko putovanje

U sklopu projekta Coworking Zadar četrdesetak sudionika projekta i budućih korisnika prostora krenulo je na studijsko putovanje u već postojeće coworking prostore u Zagrebu i Osijeku. Prvi dan putovanja je bio predviđen za posjet Impact Hubu Zagreb, coworking prostoru koji djeluje već dvije godine. Jedna od osnivačica Impact Huba, Miljenka Plazonić Bogdan, predstavila je sudioinicima putovanja sam prostor  Huba i povijest njegovog osnivanja, od ideje do realizacije.

 

Impact Hub Zagreb je privatna inicijativa šestero osnivača koji su još uvijek aktivno uključeni u rad. Počeli su od ideje o coworking prostoru, a realizirali su ju kada su ostvarili kontakt i partnerstvo s Impact Hub mrežom koja je osnovana 2005. u Londonu, a do danas se proširila na 70 svjetskih gradova i ima preko 90 000 članova. Imapact Hub Zagreb počeo je s radom u siječnju 2013. godine, sada imaju oko 90 stalnih članova i brojne povremene korisnike kojima  Hub omogućava prostor za predavanja i sastanke. Predstavljen je koncept rada i usluga koje se pružaju, s naglaskom na međusobnoj suradnji članova, a ne samo na pružanju infrastrukturne podrške. Također, bitna je komponenta povjerenja prema korisnicima i razvijanje kulture uzajamnosti i poštenog odnosa.

Nakon predstavljanja prostora i koncepta Impact Huba, predstavljeni su i programi u kojima on sudjeluje, s detaljnijim osvrtom na programe za potporu ženskom poduzetništvu, što je jedan od programa u kojemu Hub sudjeluje.

Vezane fotografije

Projekt Coworking-studijsko putovanje Projekt Coworking-studijsko putovanje Projekt Coworking-studijsko putovanje Projekt Coworking-studijsko putovanje Projekt Coworking-studijsko putovanje