Projekt InovA@skola – studijsko putovanje u Sloveniju
Projekt InovA@skola – studijsko putovanje u Sloveniju
U okviru projekta InovA@skola kojeg provodi OŠ Bartula Kašića organizirano je studijsko putovanje u Sloveniju

U okviru projekta InovA@skola kojeg provodi OŠ Bartula Kašića organizirano je studijsko putovanje u Sloveniju. Članovi projektnog tima i nastavnici posjetili su OŠ Polzela, Knjižnicu u Žalecu sa svim područnim odjelima te Školski centar Celje.

Projekt "InovA@skola" ima cilj razviti inovativne interdisciplinarne izvannnastavne aktivnosti za unaprjeđenje digitalne, čitalačke, medijske, financijske, prirodoslovne, i višejezične pismenosti te osigurati ljudske i materijalne kapacitete za njihovu provedbu u 4 osnovne škole Grada Zadra. Učenicima će se omogućiti stjecanje ključnih kompetencija u području različitih vrsta pismenosti koje će ih osposobiti za uspješniji nastavak školovanja i cjeloživotno učenje te pridonijeti stvaranju društva znanja gdje je cjeloživotno učenje temeljna odrednica i preduvjet gospodarskog i socijalnog napretka.

OŠ Polzela primjer je dobre prakse u okviru navedenih aktivnosti. Sudionicima studijskog putovanja predstavljeni su modeli unaprjeđenja pismenosti iz prirodnih i društvenih znanosti s posebnim naglaskom na materinski jezik i matematiku ali i brojni načini suradnje škole i roditelja na unaprjeđenju strategija čitanja kod djece.

U Školskom centru Celje, koji okuplja nekoliko srednjih škola, prezentirani su primjeri dobre prakse kod e-čitanje i korištenje čitača u razredu.

Viđeni primjeri dobre prakse, bit će primijenjeni izravno u učionicama već za trajanja samog projekta ali i poslije.

Domaćin putovanja, OŠ Polzela, na čelu s ravnateljicom Bernardkom Sopčič te direktor Školskog centra Celje, gospodin Igor Dosedla, predstavili su posebnosti slovenskog obrazovnog sustava, od predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova do knjižnica koje su nedvojbeno važan sastavni dio spomenutog sustava.

Sudionike studijskog putovanja primio je i načelnik Općine Polzela, gospodin Jože Kužnik s kojim su se razmijenila iskustva vođenja obrazovnih politika na lokalnoj razini.

Uz nositelja OŠ Bartula Kašića, partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Grad Zadar, OŠ Šime Budinića, OŠ Zadarski otoci i OŠ Petra Preradovića.

Zadarski projektni tim predstavljali su ravnatelji partnerskih osnovnih škola, nastavnici, voditeljica projekta, gospođa Vera Šušić, koordinatorica ispred Sveučilišta u Zadru, gospođa Jasmina Vrkić Dimić te koordinatorica ispred Grada Zadra, gospođa Ivana Perić Zrilić.

                Projekt se provodi od 30. studenoga 2017. do 28. srpnja. 2019. godine. Sredstva za provedbu projekta, u iznosu od 1.450.438,32 kn, osigurana su iz Europskog socijalnog fonda 100%-tnom iznosu.

Vezane fotografije

Projekt InovA@skola – studijsko putovanje u Sloveniju Projekt InovA@skola – studijsko putovanje u Sloveniju Projekt InovA@skola – studijsko putovanje u Sloveniju Projekt InovA@skola – studijsko putovanje u Sloveniju