Predstavljeno bogatstvo „Naših malih gušta“
Predstavljeno bogatstvo „Naših malih gušta“

Od 12. do 18. prosinca 2014., na Poljani Šime Budinića (ispred crkve Sv. Šime), održavaju se deveti po redu „Naši mali gušti 2014“ - prodajna izložba hrane, pića, delikatesa i suvenira zadarskoga kraja, uz gostovanje proizvođača iz drugih županija. 

Prvi je to put od pokretanja da se ova manifestacije održava na navedenoj lokaciji.  Na izložbi se promoviraju autohtoni proizvodi kako Zadarske tako i gostujućih županija, a posjetitelji ih mogu kušati i kupiti. Izložba je službeno otvorena danas u 11 sati, a što to nudi stotinjak izlagača koliko ih se ove godine smjestilo ispod izložbenog šatora došao je provjeriti i gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta i zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić.

Osim prodajne izložbe, u Županijskoj gospodarskoj komori programom su predviđene prezentacije projekta IPATECH i moderne inovativne sušare, potom predavanja o mogućnostima zaštite i financiranja poljoprivredno-prehrambenog sektora iz EU, označavanju i deklariranju prehrambenih proizvoda, te radionice i degustacijua maslinovog ulja.  

Organizator manifestacije je HGK - Županijska komora Zadar, a suorganizatori su: Grad Zadar, Zadarska županija, turističke zajednice Grada Zadra, Zadarske županije i Grada Biograda te HOK - Obrtnička komora Zadar, kao i Udruženje obrtnika Zadar.


Vezane fotografije

Predstavljeno bogatstvo „Naših malih gušta“ Predstavljeno bogatstvo „Naših malih gušta“ Predstavljeno bogatstvo „Naših malih gušta“ Predstavljeno bogatstvo „Naših malih gušta“