Projekcija filma „Društveni život malih urbanih prostora“  I Kino Zona
Projekcija filma „Društveni život malih urbanih prostora“ I Kino Zona
Grad Zadar poziva građane na projekciju filma u sklopu participativnih aktivnosti izrade Plana upravljanja kulturno - povijesnom cjelinom!

Tijekom 2021. godine Grad Zadar počeo je s radom na izradi Plana upravljanja kulturno - povijesne cjeline grada Zadra. Ove godine krenuo je rad na finalnom dokumentu u sklopu druge faze te se također nastavlja i sa provedbom participativnih aktivnosti. U petak, 29. srpnja 2022. godine, biti će provedeni sastanci Koordinacijskog i Partnerskog vijeća te dvije radionice: jedna sa javnim i privatnim sektorom te civilnim sektorom i građanima.

Nakon radionice, u večernjim satima će, u suradnji sa Kino Zonom, biti prikazan film „Društveni život malih urbanih prostora“ (William H. Whyte, 1980., ’58). Ovaj utjecajni dokumentarni filmistražuje razloge uspješnosti i neuspješnosti javnih prostora, dinamiku ljudskih interakcija koje mijenjaju urbani prostor te prenosi iskustva upravljanja javnim površinama.

Grad Zadar poziva sve zainteresirane građane na projekciju koja će se održati na Poljani Branka Stojakovića (ispred Kazališta lutaka Zadar) s početkom u 22 sata. Ulaz je slobodan.

Vezane fotografije

Projekcija filma „Društveni život malih urbanih prostora“  I Kino Zona