Povodom postignutih sportskih rezultata gradonačelnik Dukić upriličio primanja za zadarske sportaše
Povodom postignutih sportskih rezultata gradonačelnik Dukić upriličio primanja za zadarske sportaše
Kod gradonačelnika Ivica Vidulić, Filip Kulonja i Kristofer Rašin te članovi KBK Pretorian.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, sa suradnicama, zamjenicom pročelnika UO za kulturu i šport, Dinom Bušić i pomoćnicom pročelnika Snježanom Jurinić, upriličio je primanja za uspješne zadarske sportaše povodom postignutih sportskih rezutata.

Kod gradonačelnika Dukića danas su bili Ivica Vidulić (23) iz Žmana na Dugom otoku, Filip Kulonja (24) iz Dobropoljane na Pašmanu i Kristofer Rašin (21) iz Pakoštana. Svu trojicu povezuje ljubav prema atletici i prvi su hrvatski predstavnici koji su početkom listopada nastupili na Svjetskom prvenstvu za osobe s Down sindromom koje je održano u Portugalu  na otoku Madeira u Atlantskom oceanu. Ivica Vidulić osvojio je brončanu  medalju u bacanju koplja s rezultatom 20,76 m čime je ispunio normu za sljedeće Europsko prvenstvo u atletici koje će se odžati u Finskoj. Osim što je zaljubljenik u atletiku, Ivica je ispričao gradonačelniku Dukiću kako također voli svirati harmoniku, plivati i surfati, a uz to preko ljeta radi kao konobar u jednom restoranu na Dugom otoku.

Filip Kulonja, na Svjetskom prvenstvu u atletici plasirao se u finale utrke na 100 m i u finalu je osvojio 6.mjesto s vremenom 14,46 što je treće vrijeme u Europi. Tim se rezultatom također, kao i Ivica, izborio za normu za Europsko prvenstvo u Finskoj i kao i njegov sportski kolega, uz sport također rado svira harmoniku i pjeva.

Kristofer je osvojio 9. mjesto u bacanju koplja od ukupno 24 sudionika natjecanja. Pored navedenog, sva trojica sudjelovala su još u triatlonu što obuhvaća bacanje kugle, 100 metara i skok u dalj, a Filip je bio osmi, Ivica 12. i Kristofer 14.

Pomoćnica pročelnika Jurinić ovom je prigodom naglasila da su na Svjetskom prvenstvu u atletitci za osobe s Down sindromom sudjelovale ukupno 24 zemlje.

-Hrvatska je na ovom natjecanju sudjelovala prvi put i zbog toga je ovaj njihov uspjeh još i veći, kazala je Jurinić.

Uz naše atletičare, primanju su nazočile njihove trenerice Martina Šango i Martina Sladić te roditelji koji su činili ekipu Hrvatske na ovom natjecanju. Trenerice su istaknule kako su svi sretni i ponosni zbog njihovih rezultata. Ispričale su kako su u Portugalu nastupila djeca s Down sindromom iz cijeloga svijeta na ovoj smotri sporta i druženja, a stekla su se nova prijateljstava i iskustava. Istaknule su kako treninge imaju dva puta tjedno, jedan u dvorani na Ravnicama, a drugi na Višnjiku ali su trenerice najavile kako će nastojati, u buduće, treninge održavati učestalije.

Gradonačelnik Dukić čestitao im je na uspjehu te im poželio još mnogo odličnih sportskih rezultata. Podsjetio je kako će nakon osvajanja bronce Ivica dobiti još jedno priznanje. Na svečanoj sjednici Grada Zadra, 23. studenog, zbog svog izvanrednog sportskog rezultata, bit će mu dodijeljen Grb Grada Zadra.

Primanje za članove KBK Pretorian

Povodom postignutih sportskih uspjeha na Svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu u kickboxingu u Italiji (Jesolo, 16.rujna 2018.) i Europskom prvenstvu u Slovačkoj (Bratislava 13. listopada 2018.), gradonačelnik Dukić ugostio je i trenera Mentora Topallija i članove KBK Pretorian iz Zadra.

U Italiji je nastupilo više od 2300 natjecatelja iz 64 zemlje. Među njima i Žarko Pedisić iz Turnja (17 godina), predstavnik KBK Pretorian iz Zadra, osvojio je dva naslova juniorskog svjetskog prvaka u kategoriji do 89 kg u disciplinama light contact i kicklight. Ovo su mu najveći uspjesi u karijeri iako je i ranije imao odličnih ostvarenja na inozemnoj sceni. Hrvatske boje u talijanskom gradu Jesolo, osim njega, iz Donatova grada branili su i Nikola Glavić, Enio Dukić, Luka Smolić i Paola Tomrecaj. Enio Dukić osvojio je broncu u kicklight discipini -63 kg, stariji kadet. Luka Ceranja iz KBK sv. Zoilo osvojio je broncu u disciplini fullkontakt -75, junior.

Gradonačelnik Dukić čestitao je boricma na osvojenim medaljama i dugogodišjem uspješnom radu KBK Pretorian te je zajedno sa suradnicama Bušić i Jurinić naglasio da Grad Zadar, kroz resorni odjel i kroz Športsku zajednicu, podupire i prati sve zadarske sportaše te će tako nastaviti i u buduće.