Za Juricu i Luciju ograničenja ne postoje
Za Juricu i Luciju ograničenja ne postoje

Povodom iznimnih sportskih uspjeha postignutih na međunarodnim plivačkim natjecanjima u 2014. godini, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, upriličio je primanje za zadarske plivače Luciju Mijolović i Juricu Milina, njihove trenere i roditelje.

Sjajni mladi plivači Jurica Milin i Lucija Mijolović već dulje vrijeme na državnim, europskim i svjetskim plivačkim natjecanjima postižu izvanredne rezultate. Njihov uspjeh je tim značajniji jer su oboje osobe s invaliditetom,  rođeni su s Downovim sindromom. No, snagom volje i želje za uspjehom te ponajviše teškim i predanim radom, Lucija i Jurica svoja su ograničenja pretvorili u prednosti. 

Lucija se okitila europskom broncom na 200 metara prsno, a na državnim je natjecanjima osvojila čak osam zlatnih odličja! Jurica je u Italiji bio osmi plivač svijeta, u Portugalu prošle godine osvojio je srebro i broncu, a ove godine u Meksiku osvojio je svjetsku broncu!

Na njihovim im je uspjesima u Maloj gradskoj vijećnici čestitao gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima, kao i nazočnim roditeljima i trenerima, uručivši im prigodne darove.

-Zadar je ponosan što vas ima. Svima ste nam primjer kako nikad ne smijemo odustati, kako trebamo vjerovati u sebe i svoje mogućnosti.  Od srca vam čestitam na svim uspjesima koje ste postigli i želim vam još mnogo takvih uspjeha u budućnosti, a siguran sam da ćete ih postići. Vi ste zadarska nada i optimizam, istaknuo je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta. Gradonačelnik je također iskoristio ovu prigodu da svim sportašima grada Zadra poželi sretan i blagoslovljen Božić i zaželi im puno sportskih uspjeha u Novoj 2015. godini.

Trenerica Josipa Nekić, trener Renato Škulić i Juričina majka složili su se da bi bez podrške Grada organizacija i odlazak na natjecanja bili puno teži. Također su dodali da stvarne barijere postolje u ljudskim glavama i da se predanim radom mogu postići nezamislivi uspjesi.

Grad Zadar plivačima s invaliditetom financira tri puta tjedno treninge na Višnjiku i sudjeluje u financiranju trenera. Također novčano pomaže i njihove odlaske na europske i svjetska prvenstva.

Vezane fotografije

Za Juricu i Luciju ograničenja ne postoje Za Juricu i Luciju ograničenja ne postoje Za Juricu i Luciju ograničenja ne postoje Za Juricu i Luciju ograničenja ne postoje Za Juricu i Luciju ograničenja ne postoje Za Juricu i Luciju ograničenja ne postoje Za Juricu i Luciju ograničenja ne postoje Za Juricu i Luciju ograničenja ne postoje Za Juricu i Luciju ograničenja ne postoje