Potpisan ugovor o financiranju projekta Škola PUNa mogućnosti⁴
Potpisan ugovor o financiranju projekta Škola PUNa mogućnosti⁴
Zamjenik gradonačelnika Ante Babić potpisao ugovor o financiranju projekta Škola PUNa mogućnosti⁴ .

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo  Odluku o financiranju za Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.", danas su u Zagrebu potpisani ugovori o financiranju. U ime Grada Zadra ugovor vrijednosti 9.241,567,20 HRK je potpisao zamjenik gradonačelnika Ante Babić. 
Projekt će se financirati sredstavima Europskog socijalnog fonda u bespovratnom iznosu od 7.855,332,12 HRK, uz stopu vlastitog sufinanciranja koja iznosi 15%.

Provedba projekta započela je 1. kolovoza 2017. godine objavom Javnog poziva u svrhu zapošljavanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama osnovnih škola Grada Zadra, a trajat će do 31. srpnja 2021. godine. Unutar projekta zaposlit će se 51 pomoćnik u nastavi za 53 djece s teškoćama, dok će Grad Zadar iz svojeg proračuna financirati još 17 pomoćnika u nastavi za 20 učenika s teškoćama što ukupno čini 68 pomoćnika koji će biti zaposleni u gradskim školama.

Svrha ovog projekta je pružiti podršku uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim školama Grada Zadra tijekom četiri godine čime će se izravno doprinijeti povećanju njihove socijalne uključenosti i integracije u redovnom školovanju. Za vrijeme provedbe projekta planira se održati 120 radnih sastanaka sa supervizorima za podršku radu pomoćnika u nastavi kako bi se pružila što kvalitetnija usluga te 40 sastanaka grupa podrške za roditelje učenika s teškoćama.

Program pomoćnici u nastavi u gradskim osnovnim školama Grada Zadra provodi se još od 2010. godine zahvaljujući sredstvima iz gradskog proračuna, dok od 2014. godine Grad Zadar uspješešno prijavljuje i provodi projekte osiguravanja pomoćnika u nastavi sufinancirane bespovratnim sredstvima iz EU fondova.

 

Kvaliteta projektne prijave, ali i dosadašnje provedbe projekta rezultat su timskog rada i planskog promišljanja svih dionika na projektu: Grada Zadra i osnovnih škola kojima je Grad osnivač što je naposljetku prepoznato i na višoj razini, obzirom je projektnom prijedlogu Odbor za odabir projekata, prema kriterijima i metodologiji dodijelio maksimalnih 100 bodova.

Odluka o financiranju: http://www.strukturnifondovi.hr/AplikacijaRepository/Natjecaji/Dokumenti/1417/UP.03.2.1.03%20Odluka%20o%20financiranju.pdf

 

Više informacija na:

www.pun.hr

www.grad-zadar.hr

www.strukturnifondovi.hr

Vezane fotografije

Potpisan ugovor o financiranju projekta Škola PUNa mogućnosti⁴ Potpisan ugovor o financiranju projekta Škola PUNa mogućnosti⁴ Potpisan ugovor o financiranju projekta Škola PUNa mogućnosti⁴