Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti 3
Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti 3
U Velikoj vijećnici Grada Zadra održana je završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti 3.

Uvodnu riječ su dale voditeljica projekta Martina Vuković i njena zamjenica Jelena Grancarić Milin. Gradonačelnik Branko Dukić pozdravio je sve okupljene i posebno zahvalio pomoćnicima u nastavi na uloženom trudu i strpljenju u radu s djecom s teškoćama: - Želim vam čestitati na vašem zalaganju i strpljivosti koje ste pokazali , jer svu djecu trebamo štititi i voljeti, te im pomoći da se što bolje uklope u svakodnevni život.
Osvrt na realizaciju projekta kroz primjer dobre prakse prezentirale su Nada Meštrović, soc.pedagog - predsjednica Povjerenstva za uvođenje pomoćnika u nastavu u školama Grada Zadra , Ignis Lemezina, učiteljica iz OŠ Bartula Kašića i Ivana Vulić, rehabilitator iz OŠ Stanovi na primjeru djevojčice Korine i njenog obrazovnog puta popraćenog pomoćnicima  u nastavi.

Rezultati i dojmovi sa svojim radionica koje su s učenicima realizirali u okviru projekta s okupljenima su podijelili Valentina Cindori, def.soc.pedagog, Vedran Suša, edu. rehabilitator  i Jelena Babić, prof. rehabilitator i gestalt psihoterapeut.

Na uspjeh projekta na kraju se osvrnuo i pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić, najavivši i nastavak u idućoj školskoj godini kada će u osnovnim školama Grada Zadra biti angažirano 65 pomoćnika u nastavi.

O projektu:

 Grad Zadar kao nositelj projekt provodi u partnerstvu s devet gradskih osnovnih škola s ciljem osiguravanja kontinuirane podrške učenicima s teškoćama u redovnom obrazovnom sustavu. U okviru projekta osigurano je 45 pomoćnika u nastavi za  46 učenika s teškoćama u razvoju. Grad Zadar iz svojeg proračuna financira još 19 pomoćnika što ukupno čini 64 pomoćnika koji su zaposleni u gradskim školama u 2016./2017. šk. godini. Provedba projekta traje od 1. kolovoza 2016. do 31. srpnja 2017. godine.

 Projekt Škola PUNa mogućnosti 3 financira se iz Europskog socijalnog fonda bespovratnim sredstvima u iznosu od  1.775.785,06 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 2.089.158,90 kuna. 

 Više informacija na:

www.pun.hr

www.grad-zadar.hr

www.strukturnifondovi.hr

Vezane fotografije

 Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti 3  Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti 3  Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti 3  Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti 3  Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti 3  Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti 3