Posjet izaslanstva regije Hlučin, Češka Republika
Posjet izaslanstva regije Hlučin, Češka Republika

U utorak, 21. svibnja u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Kneževoj palači, gradonačelnik Branko Dukić zaželio je srdačnu dobrodošlicu izaslanstvu iz Češke Republike, sastavljenom od 20 gradonačelnika i načelnika gradova i općina regije Hlučin i njihovih suradnika, koji borave u Zadru i Zadarskoj županiji na studijskom putovanju.

Voditelj izaslanstva je Herbert Pavera, gradonačelnik Grada Bolatice, koji je ujedno i član češkog parlamenta te predsjednik Udruge gradova i općina regije Hlučin. Udruga gradova i općina već godinama organizira svojim članovima studijska putovanja po gradovima i regijama susjednih europskih država, u cilju razmjene iskustava i znanja s kolegama iz relevantnih institucija.

Gradonačelnik je gostima ukratko predstavio Zadar i nadležnosti i rad gradske uprave te odgovarao na njihova pitanja, uglavnom vezana za komunalne probleme, stanogradnju, zbrinjavanje otpada te korištenje fondova Europske Unije.

Uz gradonačelnika su gostima odgovarali na pitanja iz njihovih nadležnosti i pomoćnik pročelnika za EU fondove Josip Milić te viša savjetnica – specijalistica za međunarodnu suradnju Anita Gržan Martinović.

Nakon prijema, izaslanstvo je razgledalo Dvije palače i izložbu Jedan svijet uz stručno vodstvo kustosice Koraljke Alavanja  te posjetilo Gradsku knjižnicu Zadar, Ogranak grad, gdje im je rad Gradske knjižnice i posebno njihovog ogranka predstavila Dajana Brunac.

U srijedu, 23. svibnja, za goste je organiziran i razgled Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, gdje su mogli dobiti odgovore na pitanja iz ovog područja od Josipa Surjana, voditelja MBO-a.

Vezane fotografije

Posjet izaslanstva regije Hlučin, Češka Republika Posjet izaslanstva regije Hlučin, Češka Republika Posjet izaslanstva regije Hlučin, Češka Republika