Posjet izaslanstva Grada Brna i suradnika
Posjet izaslanstva Grada Brna i suradnika

Na inicijativu počasnog konzula RH u Brnu, g. Michala Chládeka danas je u posjet Gradu Zadru doputovalo izaslanstvo Grada Brna, predstavnici udruga za suradnju i partnerstvo Republike Češke i Republike Hrvatske te predstavnici tvrtke Tehničke mreže Brno. U ime Grada Zadra goste je primio gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima. Ovo je nastavak dobre suradnje uspostavljene još posredstvom ranijeg počasnog konzula u Brnu gosp. Ive Nešpora koji je također danas bio u pratnji izaslanstva.

Grad Zadar s Gradom Brnom ima dobre prijateljske veze i suradnju već dugi niz godina i postoji želja s obje strane za učvršćivanjem odnosa i uspostavom partnerstva, kakvo već postoji između Zadarske županije i Južnomoravske regije, kojoj je Brno glavni grad.

U najavi današnjeg posjeta, gosti su zamolili gradonačelnika da im omogući susret s kolegama i stručnjacima iz područja turizma, obrazovanja, komunalnih pitanja i IT sektora radi razmjene iskustava i uspostave daljnje komunikacije i suradnje. U tom cilju prijemu su nazočili  članica Gradskog vijeća Brna za obrazovanje i dopredsjednica Udruge za podršku partnerstvu Brno, Daruvar, Zagreb, Rab Irena Matonohová, članica Gradskog vijeća Brna za regiju marketing i PR Kateřina Jarošová, voditeljica Odjela za odnose s inozmestvom Grada Brno Monika Koppová, generalni direktor tvrtke Tehničke mreže Brno Pavel Rouček, voditelj Odjela za ekonomsku administraciju tvrtke Tehnička mreže Brno Jiří Pokorný, predsjednik Hrvatsko-češke udruge Miroslav Strmiska, predsjednik Udruge za podršku partnerstvu Brno, Daruvar, Zagreb, Rab Přemysl Jeřábek,  član nadzornog odbora Udruge za podršku partnerstvu Brno, Daruvar, Zagreb, Rab, pedagog i stručni jamac nastave jezika u ZŠ Jasanová Ondřej Vitula, član Češke odvjetničke komore Petr Poledník i Ludvik Kadlec, član Hrvatsko-češke udruge. Uz gradonačelnika su u ime Grada Zadra bili: direktorica TZ Grada Zadra Iva Bencun, direktor Inovativnog Zadra Ivica Katić, zamjenik pročelnika UO za odgoj i školstvo Ivan Hajdić, u ime UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša voditeljica Odsjeka za pravne poslove Josipa Svirčić i voditelj Odsjeka za ceste i promet Mate Gabre te viša savjetnica – specijalistica za međunarodnu suradnju Anita Gržan Martinović.

Nakon srdačne dobrodošlice i uvodnih riječi, razgovori su se nastavili u grupama, prema temama i izraženom zanimanju gostiju i dogovorena je daljnja izravna komunikacija i suradnja.

Vezane fotografije

Posjet izaslanstva Grada Brna i suradnika Posjet izaslanstva Grada Brna i suradnika