Zamjenik gradonačelnika Dražen Grgurović sa suradnicima primio je izaslanstvo Južnomoravske regije iz Republike Češke, predvođeno njihovim županom, g. Michalom Hašekom.

Posjet je dogovoren u suradnji s veleposlanikom Češke u Zagrebu, Nj. E. Martinom Košatka i počasnim konzulom Republike Hrvatske u Brnu, g. Ivom Nešporom. Među članovima izaslanstva bio je i član njihovog parlamenta, potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku, g. David Šeich te gradonačelnici gradova iz Južnomoravske regije, dožupani, predstavnici Gospodarske komore u Brnu, poduzetnici i dr.
                     

 

Izrazivši srdačnu dobrodošlicu gostima iz Regije koja je potpisala Sporazum o suradnji sa Zadarskom županijom i na čiji je poziv i ove godine doputovala na svečano obilježavanje Dana Županije, zamjenik Grgurović ih je ukratko upoznao sa zanimljivostima iz zadarske povijesti te razvojnim planovima za budućnost ovoga kraja i pozvao ih na zajednički rad na unapređenju suradnje na svim područjima od zajedničkog interesa. Na kraju se posebno zahvalio veleposlaniku Češke radi potpore koju je Veleposlanstvo osiguralo za gostovanje poznate češke glazbene grupe Czechomor u svečanom programu kojim će se u Zadru obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku Uniju.