Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture obišao zadarsku rivu
Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture obišao zadarsku rivu
Traži se model sanacije štete na rivi.

Kako bi se utvrdili razmjeri štete nastale od nevremena i osmislio plan sanacije, danas je pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver doputovao u Zadar i zajedno s pročelnicima upravnih odjela Grada Zadra obišao rivu i gat koji je pretpio najveća oštećenja. Nakon stručne analize štete, pristupit će se njenoj sanaciji u kojoj će sudjelovati Grad,  Županija i Ministarstvo. 

Kako zadarska riva zahtijeva i cjelokupnu rekonstrukciju, koja je iznimno zahtjevna i velik financijski zalogaj za Grad, pomoćnik ministra Bilaver  iznio je ideju da se financiranje cjelovite rekonstrukcije provede zajedničkim projektom Grada, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, aplikacijom na kohezijske fondove. Na taj način bi se mogla pronaći sredstva za potpuno uređenje rive, a koje bi se građevinski provodilo u više faza.

Vezane fotografije

Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture obišao zadarsku rivu Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture obišao zadarsku rivu Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture obišao zadarsku rivu