Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković obišao radove na Obali Kralja Petra Krešimira IV
Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković obišao radove na Obali Kralja Petra Krešimira IV
Fotogalerija Galerija
Radni sastanak sa županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković sastao se zadarskim županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Brankom Dukićem. Tema sastanka bili su prioriteti cestovnih i željezničkih pravaca u županiji. Također sastanku su nazočili državni tajnik ministarstva prometa, mora i infrastrukture, Josip Bilaver, predsjednik uprave HC-a, Josip Škorić i predsjednik uprave HŽ infrastrukture, Ivan Kršić sa suradnicima.

U tijeku su izmjene i dopune prostornog plana Zadarske županije kojima su definirani prioriteti cestovnih i željezničkih pravaca u županiji kao i pomorskog i zračnog prometa. S tim u svezi, ministar Butković je kazao:

- Iako smo svjedoci dobrih prometnih rješenja u Zadru i Zadarskoj županiji, ipak se povremeno stvaraju prometne gužve, stoga nam je prioritet svih prioriteta spoj autoceste Zadar 1 s gradom Zadrom sa četverotračnom brzom cestom. HC-e će krenuti u projektiranje čitave dionice budući da postoji PP dokumentacija, a sam projekt će koštati nekoliko stotina milijuna kuna i u njegovu ćemo izgradnju krenuti fazno. Zatim izmještanje ceste D306 koja je u zapadnom dijelu jako bitna. Bez obzira na negodovanja, jako je važno tu državnu cestu rasteretiti jer dnevno tuda prođe više desetina tisuća vozila , dakle smanjiti gužvu i otvoriti perspektivu u tom dijelu grada. To nije obilaznica, ona će biti definirana PP grada i županije, istaknuo je ministar Butković.

Također je obećao pružiti financijsku podršku izgradnji ceste prema CGO Biljane Donje te podsjetio kako je Zračna luka Zadar ušla u nacionalni program oporavka s projektom vrijednosti 70  milijuna kuna. Dodao je kako će HC-e, paraleno s tim projektom, izgraditi i priključak Zračne luke na postojeću četverotračnu cestu.

Nakon sastanka ministar Butković je u pratnji gradonačelnika Dukića i župana Longina obišao gradilište na Obali Kralja Petra Krešimira IV gdje ih je ravnatelj ŽLU, Robert Škifić izvijestio o dinamici radova rekonstrukcije rive i gata.

Vezane fotografije

Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković obišao radove na Obali Kralja Petra Krešimira IV Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković obišao radove na Obali Kralja Petra Krešimira IV Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković obišao radove na Obali Kralja Petra Krešimira IV Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković obišao radove na Obali Kralja Petra Krešimira IV Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković obišao radove na Obali Kralja Petra Krešimira IV Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković obišao radove na Obali Kralja Petra Krešimira IV