Ministar Butković najavio financiranje projekata uređenja komunalnih lučica Bregdetti, Maestrala, Draženice, Kožina i Petrčana
Ministar Butković najavio financiranje projekata uređenja komunalnih lučica Bregdetti, Maestrala, Draženice, Kožina i Petrčana
Sredstvima državnog proračuna i EU fondova.

Uoči prigodne svečanosti dodjele ugovora za sufinanciranje izgradnje, sanaciju i rekonstrukciju luka i pomorskog dobra na području Zadarske županije, u Maloj vijećnici Grada Zadra, ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković i gradonačelnik Branko Dukić održali su radni sastanak.

Na sastanku je gradonačelnik Dukić ministru Butković ukratko izložio dosad provedene projekte na području cestogradnje i uređenja obalnog pojasa grada.

Nakon što je utvrđeno da zadarska riva (Obala kralja Petra Krešimira IV) ide u obnovu, gradonačelnik Dukić izvijestio je ministra Butkovića da su u različitim fazama pripreme projektne dokumentacije za uređenje komunalnih lučica: uvale Bregdetti, Maestrala, Draženice, Kožina i Petrčana. Za neke su prostorni planovi u tijeku, a za neke se pripremaju te se, po njihovom dovršenju, od strane resornog ministarstva očekuje pomoć u dobivanju europskih sredstva.

Ministar Butković potvrdio je kako će u idućem proračunskom razdoblju upravo ovakvi projekti biti poduprti financijskim sredstvima od strane ministarstva i od strane EU i da je vrlo izgledna njihova realizacija.

- Iskazujem vam punu potporu realizaciji projekata uređenja komunalnih lučica Bregdetti, Maestrala, Draženica, Kožino i Petrčane čime će cijelo obalno područje grada Zadra biti uređeno i dovedeno u funkciju, a financirat će se što iz državnog proračuna, a što iz EU sredstava.

Nakon toga su prokomentirani projekti u cestogradnji te se očekuje skori početak rekonstrukcija na državnim cestama na raskrižju Žmirići, Put Biliga i Hrvatskog sabora, obilaznice grada Zadra te nastavak rekonstrukcije državne ceste D8 prema MO Crno.

Vezane fotografije

Ministar Butković najavio financiranje projekata uređenja komunalnih lučica Bregdetti, Maestrala, Draženice, Kožina i Petrčana Ministar Butković najavio financiranje projekata uređenja komunalnih lučica Bregdetti, Maestrala, Draženice, Kožina i Petrčana Ministar Butković najavio financiranje projekata uređenja komunalnih lučica Bregdetti, Maestrala, Draženice, Kožina i Petrčana Ministar Butković najavio financiranje projekata uređenja komunalnih lučica Bregdetti, Maestrala, Draženice, Kožina i Petrčana Ministar Butković najavio financiranje projekata uređenja komunalnih lučica Bregdetti, Maestrala, Draženice, Kožina i Petrčana Ministar Butković najavio financiranje projekata uređenja komunalnih lučica Bregdetti, Maestrala, Draženice, Kožina i Petrčana