Otvoren ured za pomoć zadarskim udrugama
Otvoren ured za pomoć zadarskim udrugama

U Ulici Zrinsko Frankopanskoj 3 na Relji danas je za potrebe provedbe projekta B.hive svečano otvoren ured Zajednice udruga "Centar nezavisne kulture". 

-Ovaj projekt zapravo je, ako se to može kazati, bio pogodak u sridu na natječaju za sredstva iz Europskog socijalnog fonda čiji je cilj jačanje kapaciteta udruga u sferi civilnog društva te poticanje rasta zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala. Grad Zadar ponosi se radom civilnih udruga, ali isto smo tako svjesni stalne potrebe za jačanjem civilnog sektora i ulaganja u ljudske potencijale, istaknuo je gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta na svečanosti otvorenja. 

Voditeljica projekta Taida Garibović ovom je prilikom pozvala i ostale udruge da se jave bez obzira što se nisu do sada uključile u ovaj program. - Svi su dobrodošli i svima ćemo izaći ususret savjetom ili drugom tehničkom pomoći. Korištenje naših usluga je besplatno, dodala je.

Grad Zadar  osigurao je prostor za ured, dok je opremanje i uređenje financirala EU. U sklopu projekta zaposleno je čak šest osoba koje pružaju usluge u području knjigovodstva za udruge, web dizajna, odnosa s javnošću i izrade i provedbe projektnih prijedloga. Putem javnog poziva odabrano je više od 30 udruga koje će koristiti navedene usluge. 

Provedba projekta traje 20 mjeseci, a ukupna virijednost mu je 187.358,07 EUR, od čega je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financirala 93,92% odnosno 175.968,07 EUR. Nositelj projekta B.hive je udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja "Eko-Zadar".

Vezane fotografije

Otvoren ured za pomoć zadarskim udrugama Otvoren ured za pomoć zadarskim udrugama Otvoren ured za pomoć zadarskim udrugama Otvoren ured za pomoć zadarskim udrugama Otvoren ured za pomoć zadarskim udrugama Otvoren ured za pomoć zadarskim udrugama Otvoren ured za pomoć zadarskim udrugama Otvoren ured za pomoć zadarskim udrugama Otvoren ured za pomoć zadarskim udrugama