Otvoren Cvijet Zadra
Otvoren Cvijet Zadra
4. vrtna izložba cvijeća u Zadru.

Na Forumu je danas otvorena 4. vrtna izložba cvijeća "Cvijet Zadra" . Ovogodišnja se manifestacija vremenski poklopila s proslaskom biciklističke utrke Tour of Croatia, pa je na  gatu zadarske rive postavljena cvjetna instalacija posvećena utrci i napravljena od tri travne staze koje su ukrašene cvjetnim biciklima.

 Kao gradonačelnik, ponosan sam na sve one građane koji o javnim zelenim površinama, poglavito parkovima i stablima, vode računa kao da se nalaze u njihovim kućnim dvorištima. Jer, javne površine upravo i jesu njihove, zbog njih se održavaju i uređuju. Nažalost, priroda čini svoje, i stabla stare i treba ih mijenjati novima. Svako novoposađeno stablo, a prošle ih je godine bilo skoro 500, nova je trajna vrijednost, jednako važna kao nova cesta, kanalizacija ili vodovod. No, komunalne potrebe grada i njegov dinamični razvoj ponekad ostavljaju svoj negativni trag, bilo da je riječ o fafarikuli kod Vruljice, ili lipi na Bulevaru. Naša je obveza prirodu očuvati i iznova je vraćati čovjeku, svaki grm, svako stablo- istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić. 

Dodijeljene su nagrade najboljim ovogodišnjim ostvarenjima, a izložba traje do 22. travnja.

 

Vezane fotografije

Otvoren Cvijet Zadra Otvoren Cvijet Zadra Otvoren Cvijet Zadra Otvoren Cvijet Zadra Otvoren Cvijet Zadra Otvoren Cvijet Zadra Otvoren Cvijet Zadra Otvoren Cvijet Zadra Otvoren Cvijet Zadra Otvoren Cvijet Zadra Otvoren Cvijet Zadra