Cvijet Zadra - vrtna izložba cvijeća
Cvijet Zadra - vrtna izložba cvijeća
Najava VRTNE izložbe "CVIJET ZADRA"

Svečano otvorenje izložbe je u četvrtak 21. travnja u 11.00 sati na Poljani pape Ivana Pavla II. gdje će uzvanike i građane uz zvuke dalmatinske pjesme pozdraviti gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta i direktor tvrtke "Nasadi", Lenko Ugrinić. Također na otvorenju će se održati i dodjela nagrada najboljim gredicama u nekoliko kategorija. Prva tri mjesta biti će nagrađena staklenom plaketom koju je izradio Muzej antičkog stakla, a ujedno će prva dva mjesta biti nagrađena od tvrtke „Turisthotel d.d.“ smještajem u apartmanskom naselju Zaton. Otvorenju će prisustvovati i dječji vrtići grada Zadra, koji će obilježiti otvorenje formiranjem velikog jedra i snimanju milenijske fotografije pod vodstvom Šime Strikomana, još jedna atrakcija na samom otvorenju biti će i balon s logom izložbe koji će biti dostupan građanima. Osim izložbenog, na rivi će biti postavljen i prodajni dio, gdje će mnogi proizvođači cvijeća, OPG – ovi i izlagači vrtne opreme, predstaviti građanima svoje proizvode. Većina prodavača dolazi iz kontinentalne Hrvatske, a neki izložbu podupiru po drugi put.

Četverodnevni program izložbe biti će obogaćen stručnim predavanjima hortikulturnih stručnjaka koja će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice 21. travnja s početkom u 16.30 sati. Biti će organizirana i stručna vodstva kroz gradske perivoje koja su lani izazvala veliki interes građana. Ovogodišnja zanimljivost je izložba fotografija s cvjetnim motivima u suradnji s Foto-kino-video klubom Zadar u Perivoju kraljice Jelene Madijevke, čije je otvorenje 22. travnja u 19.00 sati. U Perivoju Vladimira Nazora u "Cvjetnom vrtu" i rasadniku "Cerodol", biti će organizirane zanimljive cvjetne radionice za djecu različitih tema, te radionice i igre u suradnji s dječjim vrtićem Loptica, na koje pozivamo sve zadarske mališane da nam se pridruže.

Osim cvjetnih izlagača, na rivi će nam se pridružiti i gradska tvrtka „Čistoća d.o.o.“ sa mobilnim reciklažnim dvorištem, te tvrtke koje će predstavit alate i male strojeve. Iz tvrtke Nasadi d.o.o. poručuju da se pripremaju i još neka iznenađenja, ali to će se otkriti na sam dan otvorenja, kada će javnosti biti predstavljene nove cvjetne instalacije, zato dođite i posjetite drugu vrtnu izložbu cvijeća "Cvijet Zadra".

Vezane fotografije

Cvijet Zadra - vrtna izložba cvijeća Cvijet Zadra - vrtna izložba cvijeća Cvijet Zadra - vrtna izložba cvijeća