Gradonačelnik Kalmeta otvorio 3. "Cvijet Zadra"
Gradonačelnik Kalmeta otvorio 3. "Cvijet Zadra"
Fotogalerija Galerija
Zadar je lijep koliko su lijepe njegove zelene površine - otvorena 3. vrtna izložba cvijeća.

Svečanim programom na Forumu otvorena je treća vrtna izložba cvijeća "Cvijet Zadra", koju organizira komunalna tvrtka Nasadi d.o.o. Do nedjelje na rivi se predstavljaja preko dvadeset komunalnih i hortikulturnih tvrtki iz cijele Hrvatske koje će svojim cvjetnim kreacijama uljepšati gredice duž zadarske rive.

I ove godine izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta kazavši da će svi turisti, koji će ove godine doći u većem broju nego prethodne rekordne godine, moći vidjeti ove cvjetne instalacije koje predstavljaju i jedan vid umjetnosti i kreativnosti.

- Hvala svima što će svojim radovima uljepšati zadarsku rivu. Ovo je jedna vrsta umjetnosti, od cvijeća napraviti ovakve aranžmane zaista je jedna vrsta ljepote. Iako se kaže da je Zadar lijep onoliko koliko je i čist, možemo reći i da je lijep koliko su lijepe njegove zelene površine, a kroz sve ove godine brigu o horikulturi smo digli na jednu novu razinu, rekao je gradonačelnik Kalmeta.

Direktor Nasada, Lenko Ugrinić istaknuo je da je "Cvijet Zadra" ne samo hortikulturna već i turistička manifestacija.

-"Cvijet Zadra" dolazi u predsezoni i ima i gospodarsko značenje jer hortikultuno uređenje jednog odredišta govori o uljuđenosti ljudi u tom prostoru. Svi vole ljepotu cvijeća, a turisti to znaju cijeniti, rekao je direktor Ugrinić.

Na svečanom otvorenju dodjeljene su i nagrade za najbolje u toj djelatnosti, a dvije su otišle u ruke zadarskim Nasadima.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Kalmeta otvorio 3. "Cvijet Zadra" Gradonačelnik Kalmeta otvorio 3. "Cvijet Zadra" Gradonačelnik Kalmeta otvorio 3. "Cvijet Zadra" Gradonačelnik Kalmeta otvorio 3. "Cvijet Zadra" Gradonačelnik Kalmeta otvorio 3. "Cvijet Zadra" Gradonačelnik Kalmeta otvorio 3. "Cvijet Zadra"