Gradonačelnik Kalmeta otvorio izložbu Nevenke Benini
Gradonačelnik Kalmeta otvorio izložbu Nevenke Benini
Fotogalerija Galerija
U muzeju Grada Zadra - More, kamen, tišine, intima.

Gradonačelnik Grada Zadra,  Božidar Kalmeta otvorio je večeras u muzeju Grada Zadra izložbu Nevenke Benini pod nazivom "More, kamen, tišine, intima".

-Na kraju ovog svog mandata s velikom sam radošću prihvatio poziv gospođe Nevenke Benini da večeras otvorim ovu izložbu, jer Nevenka i ja se znamo dugo, još dok smo oboje radili u nekadašnjoj tvornici Maraska gdje je Nevenka bila tehnička direktorica. Od tada nas veže dugogodišnje prijateljstvo, podsjetio je ovom prigodom gradonačelnik Kalmeta. Osvrnuo se i na umjetničko djelovanje bračnog para Benini kroz njihov atelje, koje nije posustajalo niti za vrijeme Domovinskog rata. - Održavajući umjetničke večeri u ateljeu Benini, pokazali su da i kad oružje zvecka, umjetnost se može razvijati i o njoj govoriti, istaknuo je gradonačelnik.

Upravo su za svoj doprinos kulturi i umjetnosti Zadra, 2013. Duško i Nevenka nagrađeni javnim prizanjem, Grbom Grada Zadra.

Sve što sam naučila o ljepoti života, muzici, slikarstvu, o vječnom trajanju ljepote, o humanosti, o traženju topline, o sjećanju na viđeno zahvaljujem mom dragom Dušku kojem posvećujem ovu izložbu. Po naslovu ova je izložba sinteza mojih prijašnjih izložbi – napisala je Nevenka Benini u katalogu izložbe.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Kalmeta otvorio izložbu Nevenke Benini Gradonačelnik Kalmeta otvorio izložbu Nevenke Benini Gradonačelnik Kalmeta otvorio izložbu Nevenke Benini