Mihanovićeva djela po prvi put u Zadru
Mihanovićeva djela po prvi put u Zadru

Gradonačelnik Božidar Kalmeta otvorio je humanitarnu prodajnu izložbu grafika slikarskog velikana svjetskog glasa Zvonimira Mihanovića. Izložbu u Gradskoj loži organizirala je Liga protiv raka Zadar kako bi prikupila sredstva za nabavku opreme za Odjel onkologije zadarske Opće bolnice.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast večeras pozdraviti i po prvi put ugostiti cijenjenog hrvatskog i svjetskog umjetnika, gospodina Zvonimira Mihanovića. Zahvaljujem mu na ovoj  humanoj gesti, donaciji svojih vrijednih umjetničkih djela za ljude u potrebi, istakno je gradonačelnik Kalmeta. - Osjećam se ponosnim izlagati u najhrvatskijem od svih hrvatskih gradova, istaknuo je Zvonimir Mihanović koji je svojom nazočnošću uveličao svečano otvaranje izložbe.

Predsjednik Lige protiv raka i gradski vijećnik Branko Dukić te galeristica i članica predsjedništva udruge Mirka Batur istaknuli su kako je riječ o iznimnoj i nesvakidašnjoj prigodi gdje je jedan hrvatski umjetnik svjetskog glasa, čija umjetnička djela dosežu astronomske iznose, pristao darovati svoja djela po pristupačnim cijenama u plemnite i humane svrhe. Mihanović je za ovu prigodu darovao devet grafika i motiva koje će se moći nekoliko puta reproducirati te će svi posjetitelji izložbe moći odabrati onu koja im se svidjela. 

Otvaranju je nazočio i zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić te pročelnik UO za kulturu i sport, Radovan Dunatov. Izložba je pobudila veliko zanimanje Zadrana, a može se pogledati do 4. listopada.