Prvi dan nastave
Prvi dan nastave
Prvi dan nove školske godine 2023./24.

U cijeloj Hrvatskoj dana je započela nastava u osnovnim i srednjim školama. Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima je, kao što je uobičajeno, posjetio jednu od osnovnih škola Grada Zadra, ovaj put školu Stanovi.

Svim učenicima i učiteljima poželio je uspješnu i veselu novu školsku godinu, a naročito prvašima koji danas po prvi  kreću u avanturu školovanja, ulazak u novi svijet znanja i druženja, obveza i uspjeha.

U OŠ Stanovi ove godine se upisalo 82 učenika prvih razreda, koji će uz još 570 starijih učenika pohađati ovu školu. Grad Zadar im je svima osigurao radne bilježnice, a ove godine uložio i 54 000 eura u opremanje školske kuhinje kako bi bila spremna za posluživanje toplih obroka učenicima.

Ukupno je na području grada upisano oko 7000 učenika, od kojih 876 prvaša, za koje je osiguran produženi boravak, udžbenici, radne bilježnice, pomoćnici u nastavi, rano učenje drugog stranog jezika, te brojne izvannastavne aktivnosti- od univerzalne sportske škole do centara izvrsnosti za matematiku, fiziku i informatiku. Vlada RH je osigurala sredstva za obroke svim učenicima, a Grad ulaže u infrastruktutu koja školama omogućuje pripremu tih obroka.

U planu je izgradnja još nekoliko osnovnih škola na području Grada, sve dok se omogući jednosmjenska nastava za svu zadarsku djecu.

Vezane fotografije

Prvi dan nastave Prvi dan nastave Prvi dan nastave Prvi dan nastave Prvi dan nastave Prvi dan nastave