Prvi dan nastave
Prvi dan nastave

Danas u cijeloj Hrvatskoj započinje nastava u osnovnim i srednjim školama. Gradonačelnik Branko Dukić pridružio se učenicima u OŠ Šime Budinića na prigodnoj svečanosti kojom su zaželjeli dobrodošlicu novim učenicima prvih razreda. Nakon pjesmi, recitacija i plesa koje su izveli učenici te škole, i gradonačelnik se obratio djeci i roditeljima: 

Draga djeco i roditelji, poštovana ravnateljice, učiteljice i nastavnici, svi školski djelatnici,

evo nam još jedan početak nove školske godine, a poseban dan za sve male Zadrane koji prvi put sjedaju u školske klupe. Poseban dan i za njihove roditelje - malo brige, a puno ponosa.

Kako bi te brige bile još manje, i ove smo godine vodili računa o našim školarcima, nabavili im sav potreban radni materijal, uredili i obnovili učionice, pribavili novu školsku opremu. I ova je škola dobila novu učionicu prilagođenu djeci s posebnim potrebama.

I inače, vaša škola, uz vrijedne i pažljive učiteljice i nastavnike, objedinjuje sve one visoke standarde kojima se iz godine u godinu trudimo djeci omogućiti najbolje uvjete za boravak, rad i razvoj. Ovdje su četiri od ukupno 30 obrazovnih skupina u zadarskim školama s osiguranim besplatnim produženim boravkom; angažirani su svi potrebni asistenti u nastavi, a u vašoj školi omogućeno je, uz engleski, učenje njemačkog jezika već od prvog razreda. Tu su i programi školske prehrane, brojni izvannastavni programi…

Učenici ove škole redoviti su polaznici centara izvrsnosti za matematiku, fiziku i informatiku, aktivni su sportaši, sudionici učeničkih natjecanja. Sve u svemu, dragi prvašići, imate poticajno okruženje za učenje i kreativno za provođenje slobodnog vremena. 

Draga djeco, vama i vašim vršnjacima u svim zadarskim osnovnim školama želim sretan prvi dan nove školske godine! Učite i vježbajte, družite se i radujte. A mi stariji ćemo se i dalje truditi raditi za vaše sretnije odrastanje i uspješnije školovanje.

Vezane fotografije

Prvi dan nastave Prvi dan nastave Prvi dan nastave Prvi dan nastave Prvi dan nastave Prvi dan nastave Prvi dan nastave