ODABRALI GRAĐANI: Izglasani prvi KVARTipo projekti u MO Ploča, Crno i Dračevac
ODABRALI GRAĐANI: Izglasani prvi KVARTipo projekti u MO Ploča, Crno i Dračevac
Dječje igralište na Ploči, street workout i čišćenje terena u Crnom, prometna signalizacija i opremanje novog mjesnog odbora na Dračevcu.

Jučerašnjim tribinama u mjesnim odborima Ploča, Crno i Dračevac započela je ključna faza projekta KVARTipo.

„Konačno smo nakon popuštanja epidemioloških mjera održali prve tribine u mjesnim odborima, te smo jako zadovoljni. Građani su nam potvrdili da se žele uključiti, da žele unaprijediti svoju svakodnevicu i odlučivati o prioritetima za razvoj svoje sredine. Najbolja je to potvrda da je pokretanje ovog projekta od strane gradonačelnika Dukića bio pun pogodak“, poručio je zamjenik gradonačelnika Ante Babić.

Zainteresirani građani koji su se odazvali na javne tribine raspravljali su i odlučivali o prioritetnim malim investicijama u svojim mjesnim odborima. Svaki mjesni odbor na raspolaganju je imao sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna.

Svim sudionicima predstavljeni su svi pristigli prijedlozi te pojašnjeno koji su od njih prihvatljivi, odnosno neprihvatljivi za financiranje nakon čega se pristupilo raspravljanju i glasovanju.

Tako se u prostorijama Područne škole Ploča (OŠ Krune Krstića) raspravljalo o  postavljanju uređaja javne rasvjete, uređenju cesta i pješačkih zona, postavljanju horizontalne signalizacije i projektiranju dječjeg igrališta. Nakon rasprave, građani su se jednoglasno odlučili za projektiranje dječjeg igrališta. Osim navedenoga, dogovoreno je da će se uputiti inicijativa da ulica Bana Tome Erdodya Bakača postane jednosmjerna.

Istoga dana u Domu kulture u Crnom građani su odlučili da žele financirati čišćenje terena pored nogometnog igrališta radi poboljšanja pristupa igralištu i parkiranju te projektiranje sprava na otvorenom, tzv. street workout na istoj lokaciji.

Naposljetku, u novim prostorijama mjesnog odbora na Dračevcu jednoglasno je odlučeno da će se financirati prometna signalizacija u ulici Nikole Tavelića, a budući da se alokacija time nije u cijelosti potrošila, prisutni građani predložili su i u konačnici odlučili da će se financirati i opremanje prostorija mjesnog odbora do punog iznosa alokacije.

„Hvala svim građanima na dolasku i sudjelovanju na tribinama. Probili smo led sa ovim prvim tribinama i sad nastavljamo dalje. Bilo je super, te se nadam da su građani jednako tako zadovoljni. Pozivam sve građane da nam se pridruže na tribinama u svojim mjesnim odborima“, poručio je Ante Ćurković, v.d. pročelnik za EU fondove.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže na budućim tribinama u svojim mjesnim odborima. Raspored svih predstojećih tribina nalazi se na ovoj poveznici.

STVARAJMO ZAJEDNO!

Više informacija o projektu, uključujući raspored tribina svih mjesnih odbora, može se naći na webu Grada Zadra i na službenom Facebooku i Instagramu projekta „KVARTipo!“.

Vezane fotografije

ODABRALI GRAĐANI: Izglasani prvi KVARTipo projekti u MO Ploča, Crno i Dračevac ODABRALI GRAĐANI: Izglasani prvi KVARTipo projekti u MO Ploča, Crno i Dračevac ODABRALI GRAĐANI: Izglasani prvi KVARTipo projekti u MO Ploča, Crno i Dračevac