ODABRALI GRAĐANI: Izglasani KVARTipo projekti u MO Maslina, Plovanija, Premuda, Silba i Olib
ODABRALI GRAĐANI: Izglasani KVARTipo projekti u MO Maslina, Plovanija, Premuda, Silba i Olib
Uspješno je nastavljena ključna faza projekta KVARTipo.

Zainteresirani građani koji su se odazvali na javne tribine raspravljali su i odlučivali o prioritetnim malim investicijama u svojim mjesnim odborima. Na raspolaganju je bilo 230.000,00 kuna za MO Maslina, 115.000,00 kuna za MO Plovanija, 85.000,00 kuna za MO Silba te 30.000,00 kuna za MO Premuda i MO Olib, za svaki. Cjelokupna alokacija svih navedenih mjesnih odbora je utrošena.

Svim sudionicima predstavljeni su svi pristigli prijedlozi te pojašnjeno koji su od njih prihvatljivi, odnosno neprihvatljivi za financiranje nakon čega se pristupilo raspravljanju i glasovanju.

U prostorijama Mjesnog odbora Maslina raspravljalo se o 21 pristiglom prijedlogu, nakon čega su se građani jednoglasno odlučili za financiranje zaštitne ogradice u Ulici Ive Senjanina, uređenje boćališta, postavljanje oblutka na dječjem igralištu te postavljanje klupa i stola iza zgrade u Ulici Franje Petrića k.br. 10, projektiranje dječjeg igrališta kod škole te projekt, znakovi i ocrtavanje horizontalne signalizacije u Ulici Nikole Tesle, uz uvjet da je zakonski provedivo. Između ostaloga, raspravljalo se i o mogućnosti uklanjanja nogostupa na križanju Ulice Bribirski prilaz i Ulice Hanibala Lucića te promjeni prometne regulacije u jednosmjernu ulicu.

Istoga dana, u prostorijama Mjesnog odbora Plovanija, raspravljalo se o ukupno 22 zaprimljena prijedloga, a prisutni sudionici tribina većinom glasova odlučili su da će se financirati izrada projekta i postavljanje prometnog zrcala na križanju Ulice Božidara Adžije i Ulice Nikole Tesle, izrada projekta i postavljanje uspornika u Ulici Otokara Keršovanija te postavljanje javne rasvjete na odvojku u Ulici Jakova Šubića od Cezana. Na prijedlog građana o postavljanju rasvjete u Ulici Admirala Jakova Šubića od Cezana, pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša obavještava kako će se ista postaviti kroz projekt aglomeracije, a prethodno je već naručen projekt širenja prometnice koja će dobiti i zeleni pojas.

U subotu, 23. travnja, održane su javne tribine i na otocima Premuda, Silba i Olib.

U Komunjskom magazinu na otoku Premuda prisutni sudionici tribina odlučili su da će se financirati uređenje dječjeg igrališta. Po završetku javne tribine, pristupilo se obilasku dječjeg i sportskog igrališta u blizini nekadašnje škole. Otočani su iskazali interes za uređenjem i proširenjem sportskog igrališta kraj škole u sljedećoj godini provedbe projekta KVARTipo.

U prostorijama Mjesnog odbora Silba, raspravljalo se o ukupno 23 zaprimljena prijedloga, a prisutni sudionici tribina većinom glasova odlučili su da će se financirati uređenje dječjih igrališta na starom mulu i kod škole te javna rasvjeta na lokacijama koje će se naknadno definirati. Zamjenica pročelnika UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka informirala je sudionike tribine o budžetu od 100.000,00 kuna koji su planirani unutar proračuna ovog UO za potrebe redovnih održavanja puteva na otoku Premuda. Na spomenutu temu osvrnula se i predsjednica MO koja naglašava kako je troškovnik za sanaciju dvaju puteva već upućen nadležnom UO.

Naposljetku, u prostorijama Zadruge na otoku Olibu raspravljalo se o ukupno 10 zaprimljenih prijedloga, a prisutni sudionici tribina većinom glasova odlučili su da će se financirati postavljanje javne rasvjete na južnom rubnom dijelu naselja. Po završetku javne tribine, obišlo se školsko dvorište za koje je na tribini izjašnjeno da postoji opasnost od rušenja. Grad Zadar će za isti provjeriti mogućnosti sanacije s nadležnim UO. Osim toga, izvršen je obilazak javnih WC-a za koje će Grad Zadar provjeriti nadležnost u pogledu održavanja i mogućnost djelovanja s obzirom da isto na čestici koja je u vlasništvu Grada Zadra.

 

Sljedeće tribine predviđene su za srijedu, 27. travnja, u MO Jazine I i MO Jazine II te petak, 29. travnja, u MO Diklo i MO Puntamika.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže na budućim tribinama u svojim mjesnim odborima!

Raspored svih predstojećih tribina nalazi se na ovoj poveznici.

 

STVARAJMO ZAJEDNO!

Više informacija o projektu može se naći na webu Grada Zadra i na službenom Facebooku i Instagramu projekta „KVARTipo!“.