ODABRALI GRAĐANI: Izglasani KVARTipo projekti u MO Bokanjac, Novi Bokanjac, Sinjoretovo i Ričina
ODABRALI GRAĐANI: Izglasani KVARTipo projekti u MO Bokanjac, Novi Bokanjac, Sinjoretovo i Ričina
Uspješno je nastavljena ključna faza projekta KVARTipo.

Zainteresirani građani koji su se odazvali na javne tribine raspravljali su i odlučivali o prioritetnim malim investicijama u svojim mjesnim odborima. Na raspolaganju je bilo 50.000,00 kuna za MO Bokanjac i jednako toliko za MO Novi Bokanjac, odnosno 75.000,00 kuna za MO Sinjoretovo te 150.000,00 kuna za MO Ričina. Cjelokupna alokacija svih navedenih mjesnih odbora je utrošena.

Svim sudionicima predstavljeni su svi pristigli prijedlozi te pojašnjeno koji su od njih prihvatljivi, odnosno neprihvatljivi za financiranje nakon čega se pristupilo raspravljanju i glasovanju.

U prostorijama Mjesnog odbora Bokanjac raspravljalo se o 7 pristiglih prijedloga, nakon čega su se građani jednoglasno odlučili za financiranje postavljanje stupova s lampom i klupe na dječjem igralištu na Bokanjačkim bunarima te hortikulturno uređenje boćališta kod Trga sv. Šimuna i Tadije. Osim toga, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša će izvan KVARTipo projekta izvršiti tamponiranje puta od Puta Groblja do Bokanjačkih bunara. Građani su se osvrnuli i na stanje u mjesnom odboru i usuglasili da se prije realizacije projekta KVARTipo sljedeće godine sastanu i zajednički nastupe s prijedlozima malih komunalnih akcija koje su im prioritet.

Istoga dana, u prostorijama Mjesnog odbora Novi Bokanjac, raspravljalo se o ukupno 22 zaprimljena prijedloga, a prisutni sudionici tribina većinom glasova odlučili su da će se financirati opremanje prostorija mjesnog odbora kao i projektna dokumentacija za izgradnju vježbališta na otvorenom (tzv. street workout). Na prijedlog građana o postavljanju rasvjete na Poljani Otona Kučere, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša izvidjet će stanje na terenu i postupiti sukladno mogućnostima. Isti Upravni odjel obavijestio je prisutne kako je za 22. travnja planirana sanacija deponija na području ovog mjesnog odbora.

Na jučerašnjoj javnoj tribini u Mjesnom odboru Sinjoretovo raspravljalo se o ukupno 11 zaprimljenih prijedloga, a prisutni sudionici tribina odlučili su da će se financirati javna rasvjeta u Ulici Matije Vlačića, dječje sprave na igralištu u blizini mjesnog odbora te oglasna ploča i koševi za otpad u Ulici Danijela Farlattija. Osim toga, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša će, na komentar građana o problematici deponija u Ulici Matije Vlačića, izvidjeti situaciju na terenu i postupati sukladno zatečenom, dok na upit građana o čišćenju terena iza igrališta u blizini mjesnog odbora, isti upravni odjel izvještava kako je izdano Rješenje i kako će se postupiti u najkraćem roku. Predstavniku mjesnog odbora ujedno će biti proslijeđeni brojevi komunalnih redara kojima se građani mogu obratiti za prijavu i sanaciju ilegalnih deponija.

 

Naposljetku, u prostorijama Mjesnog odbora Ričina raspravljalo se o ukupno 21 pristiglom prijedlogu, a prisutni su se odlučili za financiranje nekoliko prijedloga:

- Klupe, koševi za otpad i ogradice u Ulici Josipa Jovića

- Rasvjeta, klupa i koš za pseći izmet u Ulici Vlatka Mačeka

- Klupa i koševi za pseći izmet u Ulici Tomislava Ivčića

- Zamjena javne rasvjete, ograda i vrata na dječjem igralištu u Ulici Ante Starčevića

- Uređenje zelene površine u Ulici Ivana Zadranina

- Opremanje prostorija mjesnog odbora

 

Nakon glasovanja, a na prijedlog sudionice rasprave, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša provjerit će vlasništvo nezavršenog skloništa (bunkera) u Ulici Tomislava Ivčića koje je sigurnosna prijetnja za okolno stanovništvo, a ujedno i ilegalan deponij, nakon čega će se pristupiti čišćenju i njegovu zatvaranju. Konačno, otvorilo se pitanje izmjene ulice Put Kotlara u jednosmjernu na što se referirao pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo navodeći kako se treba sagledati širi aspekt u pogledu prometne regulacije. Do konačne realizacije potrebno je izraditi elaborat, dobiti suglasnost MUP-a i ostalo, no početna točka jesu stavovi stanovnika ovog dijela grada koji i kroz ovaj projekt iskazuju upravo to.

Sljedeće tribine predviđene su za petak, 22. travnja, u MO Maslina i MO Plovanija.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže na budućim tribinama u svojim mjesnim odborima!

Raspored svih predstojećih tribina nalazi se na ovoj poveznici.

 

STVARAJMO ZAJEDNO!

Više informacija o projektu može se naći na webu Grada Zadra i na službenom Facebooku i Instagramu projekta „KVARTipo!“.