ODABRALI GRAĐANI: Izglasani KVARTipo projekti u MO Ist, Zapuntel, Brgulje i Molat
ODABRALI GRAĐANI: Izglasani KVARTipo projekti u MO Ist, Zapuntel, Brgulje i Molat
Uspješno je nastavljena ključna faza projekta KVARTipo.

Zainteresirani građani koji su se odazvali na javne tribine raspravljali su i odlučivali o prioritetnim malim investicijama u svojim mjesnim odborima. Na raspolaganju je bilo 30.000,00 kuna za MO Ist, Zapuntel, Brgulje i Molat, za svaki zasebno. Cjelokupna alokacija svih navedenih mjesnih odbora je utrošena.

 Svim sudionicima predstavljeni su svi pristigli prijedlozi te pojašnjeno koji su od njih prihvatljivi, odnosno neprihvatljivi za financiranje nakon čega se pristupilo raspravljanju i glasovanju.

 U subotu, 14. svibnja, u zgradi bivše škole raspravljalo se o 9 pristiglih prijedloga građana s područja mjesnog odbora Ist, nakon čega su se građani odlučili za postavljanje športske opreme (koševi) na glavnom igralištu.

 Nakon toga, u društvenom domu u mjesnom odboru Zapuntel, raspravljalo se o 10 zaprimljenih prijedloga, a prisutni sudionici tribina većinom glasova odlučili su da će se financirati uređenje društvenog doma.

 Istoga dana, u prostoru umirovljenika na području mjesnog odbora Brgulje raspravljalo se o ukupno 6 zaprimljenih prijedloga, a prisutni sudionici tribina odlučili su da će se financirati postavljanje horizontalne signalizacije (stupići) oko dječjeg igrališta te postavljanje dječjih sprava na dječjem igralištu Brgumul.

 Naposljetku, u prostorijama Zadruge na području mjesnog odbora Molat raspravljalo se o ukupno 30 zaprimljenih prijedloga, a prisutni građani odlučili su da će se financirati postavljanje vertikalne signalizacije u centru mjesta po dovršetku izrade nove prometne sezonske regulacije.

 STVARAJMO ZAJEDNO!

 Više informacija o projektu može se naći na webu Grada Zadra i na službenom Facebooku i Instagramu projekta „KVARTipo!“.