Obilježen Dan sjećanja na Božu Belića
Obilježen Dan sjećanja na Božu Belića

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u srijedu, 26.ožujka započelo je obilježavanje godišnjice smrti hrvatskog branitelja, Bože Belića. Zajedno s članovima obitelji dužnu počast na posljednjem počivalištu Bože Belića odali su gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta i župan Zadarske županije, Stipe Zrilić sa suradnicima, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Belićevi suborci i prijatelji. 

Uoči polaganja vijenaca održana je misa zadušnica u crkvi Srca Isusova. Kako bi na dostojansven način obilježili godišnjicu prerane smrti svog prijatelja i suborca, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zadarske županije organizirala je i prigodan program koji uključuje turnir u streljaštvu i malonogometnu revijalnu utakmicu njemu u čast.  

Belićev ratni put počinje 3.svibnja 1991. godine pristupanjem pričuvnom sastavu Specijalne policije u Polači. Ubrzo nakon prvih borbi u Polači, Belić sudjeluje u formiranju prvih postrojbi 112. brigade. Zahuktavanjem ratnih operacija početkom srpnja 1991. sudjeluje u obrani Masleničkog mosta, a od kolovoza iste godine u borbama u Kruševu. Tijekom jeseni 1991. god. sudjeluje u oslobađanju vojarni u Zadru, a zatim kao zapovjednik protuoklopne grupe boravi na crti bojišnice civilna pista - Sveti Matin - Križ gdje 1992. sudjeluje u oslobađanju brda Križ.

Vezane fotografije

Obilježen Dan sjećanja na Božu Belića Obilježen Dan sjećanja na Božu Belića Obilježen Dan sjećanja na Božu Belića