Obilazak gradilišta
Obilazak gradilišta
Gradonačelnik obišao gradilišta po gradu.

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, pročelnicima Darkom Kasapom i Josom Nekićem, obišao je danas gradilišta po gradu. Obilasku su prisustvovali i novinari.
U ulici Nikole Tesle u tijeku je nastavak radova na projektu  „Rekonstrukcija dijela Ulice Nikole Tesle 2. faza“ u razdoblju od 3. veljače 2020. do 15. lipnja 2020. Nakon I. faze kojom je obuhvaćeno 340 m, sada su krenuli radovi u II. fazi, Ulice Nikole Tesle u dužini od 230 metara, od raskrižja s Ulicom Božidara Adžije do raskrižja s Ćiril Metodovom ulicom. Oni obuhvaćaju izgradnju fekalne i oborinske odvodnje za ovaj dio grada (Plovanjia, Skročini, Višnjik), te izgradnju sve potrebne infrastrukture za jednu modernu gradsku prometnicu- nogostup, javnu rasvjetu... Izvođači radova su tvrtke Strabag Zagreb i PZC Split, a projektant i nadzor je tvrtka D&Z Zadar. Nakon ljeta, u jesenskom periodu se planira nastavak projekta uređenja Tesline ulice, a također se projektira i uređenje cijele ulice Jakova Šubića od Cezana, koja će tim uređenjem postati nova transverzala grada i dodatno rasteretiti promet. 
Također, radi se na potpunom infrastrukturnom uređenju ulice Mile Gojsalić, koja će isto tako dobiti fekalnu i oborinsku odvodnju te nogostupe i javnu rasvjetu. Ova se ulica nalazi u kvartu koji se ubrzano razvija i vapi za izgradnjom infrastrukture, naglasio je pročelnik Kasap.

Ovi su radovi dio uređenja infrastrukture u rubnim dijelovima grada, a koji nisu obuhvaćeni Aglomeracijom Zadar-Petrčane, pa ih Grad Zadar financira u potpunosti svojim sredstvima. Gradonačelnik Branko Dukić podsjetio je još jednom na veličinu i značaj projekta Aglomeracije Zadar-Petrčane, kojom će se u iduće 4 godine potpuno preobraziti izgled brojnih dijelova grada izgradnjom cjelokupne infrastrukture. U 4 godine odradit ćemo posao koji se inače napravi u 30 godina, rekao je gradonačelnik.

Vezane fotografije

Obilazak gradilišta Obilazak gradilišta